Je bent 35 weken zwanger

Je bent 35 weken zwanger

De baby 35 weken zwanger:

baby 35 weken zwanger

Hoe groot is de baby bij 35 weken?

Je baby is nu zo'n 46 centimeter en 2,4 kilo (2400 gram). Inmiddels is hij/zij echt een lekker mollig babytje omdat het onderhuidsvet behoorlijk is gevormd.

De schedelnaden van het hoofdje van je baby blijven bewegelijk, dat moet ook want dan kunnen ze over elkaar heen schuiven tijdens de geboorte zodat het hoofdje net wat minder ruimte nodig heeft in het geboortekanaal.

Hoe ligt de baby bij 35 weken?

Bijna alle baby's liggen nu met het hoofdje naar beneden, de ruimte in je buik is inmiddels ook zo klein dat zelfstandig draaien bijna niet meer lukt.

Als jouw baby nog in stuitligging ligt zal je verloskundige of arts de optie van een uitwendige versie met je bespreken.

Jij 35 weken zwanger:

Je buik bij 35 weken:

Hoogte Baarmoeder Per Week Zwangerschap

Je baarmoeder staat nu op de hoogste stand van de hele zwangerschap; namelijk onder je ribbenboog en dit kan knap pijnlijk zijn, maar zeker ook zorgen voor kortademigheid. Je longen zijn nu maximaal in verdrukking en kunnen tot wel 25% minder lucht bevatten dan normaal. Logisch dus dat je kortademig bent als je de trap oploopt.

Als je baby gaat indalen zul je weer meer ruimte krijgen.

De baby vult inmiddels je hele buik en kan knap in de weg zitten. Vooral als hij met zijn kontje of, vervelender nog, met zijn koppie onder je ribbenboog zit kun je er best veel last van hebben.

Als je gaat zitten verklein je de ruimte in je buik waardoor het allemaal nog ongemakkelijker wordt. Ga dan ook wat meer onderuit zitten op de bank of beter nog, leg je benen op de bank en zak wat onderuit met een kussen in je rug.

Zo vergroot je de ruimte net iets en heb je iets minder last van dat kontje onder je ribben.

Klachten en symptomen 35 weken zwanger:

Meer rusten helpt bij 35 weken

Waarschijnlijk ben je inmiddels gestopt met werken en kan je het eindelijk iets rustiger aan gaan doen. Doe dat ook. ’s Middags een uurtje of wat liggen is absoluut niet gek en gewoon goed voor je.

Je lichaam moet zich ook voorbereiden aan de zware taak die bevallen heet. Het is belangrijk dat je goed uitgerust bent tegen de tijd dat de bevalling zich aandient.

Slecht slapen is een veelvoorkomend probleem aan het eind van de zwangerschap. Lees ons artikel wat je kunt doen om de slaap te vatten.

Als dit je tweede kindje is kun je last hebben van voorweeën. In ons artikel over voorweeën lees je wat je er tegen kunt doen én hoe je het verschil herkent tussen echte weeën en voorweeën.

Hoewel de bevalling waarschijnlijk nog enkele weken op zich laat wachten is het zeker niet onverstandig om de artikelen over voorbereiden op je bevalling en start bevalling nog eens door te lezen.

Nog wat tijd over? Dan is het super leuk om nu te starten met de online cursus Leer je baby kennen.

Door deze cursus nu te volgen ben je beter voorbereid op de eerste maanden met je baby.

Doordat je 6 maanden toegang hebt tot de cursus kun je na de geboorte de lessen die op dat moment van toepassing zijn nog een keer nakijken.

Alles klaar voor de geboorte?

Waarschijnlijk heb je de babykamer al helemaal klaar, maar als dat niet zo is wordt het toch echt tijd om op te schieten. De kamer moet tenslotte ook nog een poosje goed kunnen ventileren om alle verf- en lijmluchten er goed uit te krijgen voordat de baby er in mag.

Verder is het verstandig wat voorwerk te doen. Je zult zien dat je het straks hartstikke druk hebt als je baby er is. Gezond eten koken is dan nog best lastig. Als je nu vast dubbel kookt kun je porties invriezen voor na de geboorte.

Ben je benieuwd hoe het zal gaan als je baby er straks is? Lees de info over de kraamdagen vast een keer door.

Interessant om te lezen 35 weken zwanger:

Meest gestelde vragen 35 weken zwanger:

Veel vrouwen zijn bang dat ze het begin van de bevalling niet zullen herkennen. Als verloskundigen zeggen we weleens gekscherend 'zolang je twijfelt is het nog niet echt begonnen'. Maar natuurlijk valt er veel meer te vertellen over het herkennen van het begin van de bevalling.

Er doen heel veel broodje aap verhalen de ronde over tekenen dat je bevalling op het punt van beginnen staat, maar het is echt allemaal onzin. 
Het verlies van de slijmprop, indalingsweeën of voorweeën zijn absoluut geen tekenen dat je bevalling nadert. Je weet dus simpelweg niet wanneer je bevalling gaat beginnen, tenzij je ingeleid gaat worden natuurlijk ;)

Kennis geeft kracht en vertrouwen. Een goede voorbereiding op je bevalling zorgt er echt voor dat je met vertrouwen naar je bevalling toeleeft. Heb jij nog geen cursus gevolgd dan zouden we je aanraden alsnog onze online cursus Grip op je bevalling te volgen. Een korte-krachtige cursus ontwikkeld door een verloskundige. In 7 online lessen leer je alles over het proces van de baring én wat jij/jullie kunnen doen om met de pijn om te gaan. 

Omdat het een korte, maar complete, cursus is lukt niet nog om deze te volgen én te oefenen met de ontspannings- en ademhalingsoefeningen. 

sandra vuik verloskundige en hoofdredacteur baby op komst

Sandra Vuik

Verloskundige en hoofdredacteur

Dit bericht delen of bewaren?

Deel dit bericht via Facebook, Twitter, e-mail of WhatsApp. Later lezen of zelf bewaren? Mail het dan naar jezelf.

Met een zelfverzekerd gevoel bevallen?
In deze cursussen antwoorden op al jouw vragen.