Noten in zwangerschap beschermt tegen allergie en astma

Noten in zwangerschap beschermt tegen allergie en astma

Zwangere vrouwen die tijdens hun zwangerschap pindanoten, of walnoten aten, hadden minder kans dat hun kinderen later een allergie of astma zouden krijgen.

Dat is de verrassende conclusie van een onderzoek bij 62.000 Deense vrouwen gepubliceerd in The Journal of Allergy and Clinical Immunology.

Uit dit onderzoek blijkt dat kinderen van moeders die tijdens hun zwangerschap meer dan een keer per week noten aten op de leeftijd van 18 maanden en 7 jaar minder astma en allergie hadden dan kinderen van moeders die geen noten aten.

Voorkomen voedselallergie:

Ook voor het voorkomen van een noten/pinda-allergie is het zinvol om in de zwangerschap en tijdens de periode van borstvoeding noten te eten. Sterker nog, de gezondheidsraad adviseert om tijdens de zwangerschap dagelijks 25 gram noten te eten en als je borstvoeding geeft zelfs 50 gram. Dit advies is niet alleen gebaseerd op het voorkomen van een allergie, maar zeker ook omdat noten heel veel gezonde voedingsstoffen bevatten zoals vitamine E, calcium, ijzer en omega-3 vetzuren. Deze laatste verlagen het risico op vroeggeboorte en zijn heel nodig voor de hersen- en oogontwikkeling van je baby. Wist je dat een goede inname van calcium het risico op zwangerschapsvergiftiging verlaagt?

Bron; gezondheid.be – rtl-nieuws – gezondheidsraad

Wil je zwanger worden of ben je zwanger?
Met deze cursussen werk je aan een gezonde leefstijl.

Met een zelfverzekerd gevoel bevallen?
In deze cursussen antwoorden op al jouw vragen.

Je baby leren kennen? Weer fit worden na je bevalling? Ontdek onze cursussen.