To Do 2e trimester

To Do’s 2e trimester zwangerschap

Week 14: Oriënteer je op een zwangerschapscursus.
Gebruik jij voldoende melk(producten)? Hoge bloeddruk is de meest voorkomende complicatie in de zwangerschap. Jij kunt het risico op pre-eclampsie (ernstige vorm van hoge bloeddruk) met 55% verminderen door vanaf het tweede trimester dagelijks minimaal 1000mg calcium te gebruiken.

Zwangerschap is ontegenzeggelijk een bijzondere periode die je hooguit een paar keer in je leven meemaakt.

Er komt in je zwangerschap veel op je af, je wordt ingewijd in een wereld die tot nu toe onbekend voor je was. Er worden vragen aan je gesteld waarvan je niet wist dat het mogelijkheden waren en je moet keuzes maken over dingen waarvan je niet wist dat het bestond :).

Daar kun je waarschijnlijk wel wat hulp bij gebruiken.

Om jou hierbij te helpen hebben wij diverse online zwangerschapscursussen ontwikkeld. Cursussen die jou inwijden in de zwangere wereld, die je helpen keuzes te maken die bij jou/jullie passen en die ervoor zorgen dat jij vol vertrouwen en als de sterke vrouw die je bent je ‘mannetje’ kunt staan tijdens je zwangerschap, bevalling en de eerste periode met je baby.

Week 15: Tijd om op pad te gaan voor je babyuitzet. Waarschijnlijk is de moeheid en misselijkheid over, een prima tijd dus om te gaan winkelen. Lees in dossier Babyuitzet eerst even waar je op moet letten voor je gaat kopen, boordevol handige tips en adviezen zodat je goed voorbereid de winkels in gaat.

Week 17: Als jullie niet getrouwd zijn moet je partner jullie kindje erkennen om ook officieel als vader geregistreerd te worden. Je moet hier samen voor naar het gemeentehuis. Naast erkennen moet ook het ouderlijk gezag geregeld worden als jullie niet getrouwd zijn. Hier vind je alle informatie rondom verlof regelingen, erkennen en nog veel meer info over rechten en plichten.

Week 18: Bespreek of jullie de 20 weken echo willen. Veel stellen realiseren zich amper dat de 20 weken echo een keuze is. Het is geen pretecho, maar een serieus medisch onderzoek waar je beiden goed over moet nadenken of je dit wilt.

Week 19: Als je straks minder wilt gaan werken is het hoog tijd om met je werkgever afspraken te gaan maken. Lees eerst goed wat je rechten en plichten zijn. Bedenk wanneer je met zwangerschapsverlof wilt gaan en wat jullie willen met ouderschapsverlof.

Week 21: Tijd om je te gaan oriënteren op kinderopvang, ga eens kijken bij de soort opvang van je keuze. Bezoek verschillende kinderdagverblijven of gastouders. Op dit moment zijn er bijna geen wachtlijsten, je hebt dus rustig de tijd om je te oriënteren. Kosten zijn natuurlijk ook belangrijk. Alle info over opvang; kosten, toeslagen en soorten vind je op http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/kinderopvang

Week 23: Hoewel het nog even duurt voor je baby geboren wordt is het wel verstandig om nu al eens te bespreken wat jullie zouden willen bij de bevalling. De eerste keuze is:  Waar wil je bevallen. Wij hebben de voor- en nadelen van alle opties voor je op een rij gezet.

Week 24: Wil je straks borstvoeding gaan geven? Bereid je goed voor. Als je veel leest en een informatie avond bezoekt ben je beter voorbereid en is de kans dat de borstvoeding gaat lukken een stuk groter. Heb je veel last van harde buiken, bandenpijn of lage rugpijn? Koop een goed zwangerschapssteunbroekje. Dit is een soort meegroei- pantybroekje die heel veel steun geeft aan je rug en buik.

Week 25: Je partner kan contact maken met de baby door een hand op jouw buik te leggen. Als de baby wakker is zal hij daar naar toe zwemmen. Ook is het leuk om met de baby te praten zodat hij de stem van je partner leert herkennen. Regelmatig hetzelfde liedje voor je baby draaien zorgt ervoor dat de baby na de geboorte rustig wordt van dat liedje.


Gerelateerde artikelen

Zwanger van week tot week Zwanger van week tot week

Hoe ontwikkelt je baby zich in de zwangerschap én wat gebeurt er in jouw lijf.

meer lezen ...
To Do 3e trimester To Do 3e trimester

De laatste loodjes, maar nog wel e.e.a. te regelen!

meer lezen ...
Wie kom je tegen in de zwangerschap? Wie kom je tegen

Welke medici kun je allemaal treffen in je zwangerschap?

meer lezen ...
Waar kun je bevallen? Waar kun je bevallen?

Wat zijn de voor- en nadelen van de verschillende plekken om te bevallen? Wij zetten de feiten op een rij.

meer lezen ...
Recepten Recepten

Gezond eten kan zo makkelijk zijn. We geven je recepten die in 20 min. op tafel staan

meer lezen ...
Wat kost een kind Wat kost een kind

Een overzicht van alle kosten die het krijgen van een kind met zich meebrengen.

meer lezen ...
Waarom voorbereiden op bevalling Waarom voorbereiden op bevalling

Waarom zou je je voorbereiden op je bevalling? Er is er nog nooit één blijven zitten, toch…

meer lezen ...
Zwangerschapscursussen, het aanbod is groot. Waar let je op? Zwangerschapscursussen

Er is veel keuze als het gaat om zwangerschapscursussen, maar ook veel kwaliteitsverschil.

meer lezen ...
Steun bij je bevalling Is het leuk om moeder of vriendin bij de bevalling te hebben?

Wil je, naast je partner, nog anderen bij de bevalling hebben?

meer lezen ...
Bevallen in bad Bevallen in water, een goed idee?

Wil jij in bad bevallen? Lees wat voor- en nadelen zijn

meer lezen ...
Bekkenpijn Bekkenpijn

Zo’n 10% van de zwangere heeft last van haar bekken. Wanneer moet je hulp zoeken?

meer lezen ...
Incontinentie Incontinentie in zwangerschap

Wist jij dat zo’n 60% van de zwangeren/jonge moeders last heeft van ongewild urineverlies?

meer lezen ...
Slaapproblemen in de zwangerschap Slaapproblemen in de zwangerschap

In de zwangerschap zijn er vele dingen die je nachtrust kunnen verstoren en voor slaapproblemen kunnen zorgen. Vaak moeten plassen, misselijkheid, zuurbranden, dromen, angsten, spanning, kuitkrampen en ga zo maar door. Veel van deze klachten zijn niet te vermijden. Toch zijn er voldoende dingen die je kunt proberen om slaapproblemen in de zwangerschap te verminderen. […]

meer lezen ...
Vaginale afscheiding Vaginale afscheiding

In de zwangerschap hebben veel vrouwen meer vaginale afscheiding. Maar wat is normaal en wanneer heb je mogelijk een infectie?

meer lezen ...
Hoge bloeddruk Hoge bloeddruk

Hoge bloeddruk, ook wel zwangerschapsvergiftiging genoemd, is een veelvoorkomend probleem in de zwangerschap. Hoe ontstaat het, wat zijn de risico’s, kun je er zelf iets tegen doen?

meer lezen ...
Bloedarmoede Bloedarmoede

Als zwangere heb je een hoger risico op bloedarmoede. Hoe voorkom je het?

meer lezen ...
Navelstrengbloed opslag Navelstrengbloed opslag

Regelmatig verschijnen er berichten in het nieuws over spectaculaire genezingen met behulp van stamcellen of berichten van ouders die een kindje hebben gekregen om een ouder broertje of zusje te genezen. Naast de berichten in het nieuws is er een commercieel bedrijf wat zich toelegt op de opslag van navelstrengbloed van jullie kindje en in […]

meer lezen ...
Genieten van zwangerschap? Ammehoela.

Geniet ervan.’ Voel je de agressie opborrelen bij deze zin? Dan ben je ongetwijfeld zwanger. En of die zwangerschap nu gepaard gaat met stress, een hechte relatie met de toiletpot of ritjes in een ambulance… een roze wolk is verplicht.

meer lezen ...

Gerelateerde Baby Uitzet artikelen

Ontwikkeling stimuleren – BabyUitzet

Door met je baby te spelen kun je de ontwikkeling stimuleren Door het spelen oefent een baby zijn motoriek, zijn denken en zijn geheugen. Een baby leert begrijpen wat er gebeurt wanneer hij bepaalde dingen doet (als je tegen een bal duwt rolt die weg). Een baby leert zo ook problemen op te lossen (een […]

meer lezen ...
Babyuitzet: Praktische tips voor aanschaf babykamer Praktische tips vóór aanschaf van de babykamer – BabyUitzet Gids

Babyuitzet: In deze video geven we je praktische tips waar je op moet letten als je een babykamer gaat kopen. Onafhankelijk zoals je van ons gewend bent.

meer lezen ...
Babyuitzet: kopen van autostoel Kopen van autostoel; tips en adviezen waar je op moet letten – BabyUitzet Gids

Babyuitzet: het kopen van autostoel voor je baby vraagt nogal wat voorbereiding. De ene autostoel is de andere niet. Babyuitzet: video waar let je op bij het kopen van autostoel voor je baby

meer lezen ...
checklist babyuitzet / uitzetlijst baby Checklist babyuitzet – BabyUitzet

Babyuitzet: De complete checklist babyuitzet / uitzetlijst voor je baby en jezelf: Klik op de linken voor meer  informatie over het betreffende product in je babyuitzet. Wij vertellen je dan waar je op moet letten vóór de aankoop. Babyuitzet: SLAPEN Babyuitzet: IN BAD O 2 kruiken O bad en/of tummytub O 2 kruikenzakken O badstandaard O wieg of ledikant O babyzeep […]

meer lezen ...
babyuitzet; wat koop je wanneer Wat koop je wanneer – BabyUitzet

Zo veel te kopen, maar wat koop je wanneer?

meer lezen ...

Gerelateerde Week artikelen

Week 11 zwangerschap Week 11. Het mondje kan open

Ongeveer 5 cm lang en 10 gram. De ogen zijn volledig gevormd, maar blijven gesloten

meer lezen ...
Jouw zwangerschap week 14, lees onze week tot week kalender Week 14. 45 gram en 8 cm

Het hoofdje lijkt nu erg op ons eigen gezicht. De oorschelpen zijn gevormd en zitten op de normale plaats.

meer lezen ...
Zwangerschap week 15. Week 15. 9 cm en 60 gram

Ongeveer 9 cm lang en 60 gram weegt hij nu, maar in principe is alles aangelegd en moet de baby dus alleen nog groeien en zijn functies verbeteren.

meer lezen ...
Week tot week zwangerschap week 16; lees hoe je baby ontwikkelt Week 16. 10 tot 11 cm lang en erg mager nog

De gehoorgang ontwikkelt zich steeds beter maar de baby kan alleen nog geluiden van jou horen. Geluiden van buitenaf zijn nog niet hoorbaar voor de baby.

meer lezen ...
Van week tot week zwangerschap week 17 Week 17. De baby krijgt vingerafdrukken

Deze week kan de baby voor het eerst geluiden van buitenaf horen. Dit betekent ook dat extreme geluiden de baby kunnen laten schrikken.

meer lezen ...
Van week tot week zwangerschap week 18 Week 18. 14 cm lang en alweer 200 gram, in één week 50 gram gegroeid

De verbindingen tussen de zenuwen en de spieren worden verfijnder. Dit betekent dat je baby nu voor het eerst bewegingen bewust kan gaan uitvoeren.

meer lezen ...
Van week tot week zwangerschap week 19 Week 19. 16 cm en 250 gram

Je baby gaat smaken herkennen. Al in de baarmoeder kun je een makkelijke eter van je baby maken.

meer lezen ...
Van week tot week zwangerschap week 20 Week 20. 25 cm (incl benen)en 300 gram

Je baby kan gekke bekken trekken! Je hoeft je baby nog niet dagelijks te voelen.

meer lezen ...
Van week tot week zwangerschap week 21 Week 21. Je baby kan echt horen

Je baby kan geluiden interpreteren en erop gaan reageren. Je baby beweegt wel 200 tot 300 keer per dag.

meer lezen ...
Van week tot week zwangerschap week 22 Week 22. ongeveer 27 cm lang en weegt zo’n 450 gram

Eigenlijk is het alleen nog een kwestie van groeien. De huid van de baby is nu nog erg rimpelig, dat komt omdat er nog geen onderhuids vet is.

meer lezen ...
week 23 zwangerschap van week tot week Week 23. Maak contact met je baby

Het wordt tijd om de babykamer in orde te maken. Maar wat mag je nu wel of niet als je zwanger bent.

meer lezen ...
Zwangerschap van week tot week, week 24 Week 24. Ongeveer 29 cm en 600 gram

Jullie kunnen nu contact gaan maken met de baby.

meer lezen ...
week 25 zwangerschap van week tot week Week 25. 32 cm en ongeveer 700 gram

Praten met je baby en andere manieren om contact te maken.

meer lezen ...
week 26 zwangerschap van week tot week Week 26. 33 cm en ruim 800 gram

Denk jij al eens na over de bevalling? Met angst of vol vertrouwen?

meer lezen ...

Gerelateerde nieuwsartikelen

Meer melk vermindert risico hoge bloeddruk Meer melk vermindert risico hoge bloeddruk

Als gynaecologen en verloskundigen alle zwangere vrouwen zouden adviseren extra calcium te nemen, kan het aantal zwangeren met (ernstige) hoge bloeddruk in Nederland met meer dan een kwart verminderen. De maatregel zou bovendien een besparing opleveren van 7,5 miljoen euro aan zorgkosten. Dat zeggen wetenschappers van de Universiteit Maastricht. Zij presenteren hun studie vandaag op […]

meer lezen ...
Hoe belangrijk zijn vitaminen/mineralen voor jou en je foetus?

Zo’n 20-30% van de zwangere vrouwen heeft één of andere vorm van vitamine tekort. En als vrouwen geen vitamine supplementen uit voorzorg zouden nemen zou zelfs 75% een tekort hebben voor minimaal 1 vitamine of mineraal. Vitamine B6 tekort wordt in verband gebracht met een verhoogt risico op pre-eclampsie, hyperemesis gravidarum en neurologische ziekten bij […]

meer lezen ...

Minimaal 3 tekens

Jouw Tools Wijzers en Gidsen