To Do 3e trimester

Jouw TO-DO’s derde trimester zwangerschap

Week 28:
Tijd om serieus te gaan nadenken over hoe je wilt bevallen. Het maken van een geboorteplan helpt jullie hierbij. Natuurlijk kun je een bevalling niet exact plannen, maar het is wel fijn om op te schrijven wat je voor ogen hebt en wat je perse wel of niet wilt. Later bespreek je het geboorteplan met je verloskundige.

Voorbereiden op je bevalling

We kunnen niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is dat je goed voorbereid op je bevalling. In een goede bevalcursus leer je niet alleen wat er in je lijf gebeurt tijdens de bevalling, maar je leert ook welke invloed jij/jullie hebben op een goed verloop van je bevalling.

Veel vrouwen denken dat een bevalling iets is wat je overkomt, waar je geen inspraak en al helemaal geen invloed op hebt. NIETS is minder waar. Met een goede voorbereiding weet jij precies wat je kunt doen om je bevalling optimaal te laten verlopen, maar ook wat je keuzes en rechten zijn mocht het niet lopen zoals gehoopt.

Met een goede voorbereiding start jij vol vertrouwen aan je bevalling, als de sterke vrouw die je bent!

Geen zin of tijd om naar een klasje te gaan? Wij hebben prachtige online bevalcursussen voor je ontwikkeld. Gewoon thuis, samen met je partner, te volgen!

Week 30:
De hersenen van je baby ontwikkelen de laatste 3 maanden heel snel, er worden allerlei verbindingen gemaakt voor een goede werking. Hier zijn veel omega 3-vetzuren voor nodig. Als je tot nu toe geen vette vis at, doe dat deze laatste 3 maanden dan echt minimaal 1 x per week. Lust je geen vis, eet dan dagelijks een handje walnoten. Van visoliecapsules is niet bewezen dat ze hetzelfde effect hebben als verse vis

Week 32:
Geboortekaartjes uitzoeken of zelf online maken.
Lucht nieuwe meubeltjes goed, zet het matras van het ledikant/wieg regelmatig buiten om goed te luchten. Zo vervliegen de chemische stoffen waarmee het matras bewerkt is.

Week 33:
Kleertjes van je baby wassenen strijken. Gebruik geen wasverzachter. Was ook de hydrofiel luiers en als je thuis gaat bevallen leg dan 10 gestreken luiers  in een la. Was ook lakentjes en dekentjes. Alles wat nieuw is voor je baby zou je moeten wassen om de chemische stoffen waar nieuwe spullen mee bewerkt zijn eruit te wassen. Knuffels kun je ook wassen, deze blijven echt wel mooi met het wol programma.

Week 35:
Controleer nog een keer of je alles in huis hebt van de uitzetlijsten. Haal ook de bedklossen en ondersteek in huis. Zet je bed ook vast hoog, dan is het wel zo makkelijk om in- en uit te stappen. Geniet van je verlof, ga samen leuke dingen doen nu het nog kan. Straks hebben jullie veel tijd en aandacht nodig voor de baby

Week 36:
Leg een de matrasbeschermer uit je kraampakket op je matras ter bescherming. Maak het bed van je baby op volgens de voorschriften.

Week 37:
Misschien nog even naar de kapper, lekker uit eten of naar de bioscoop?

Zet je ziekenhuistas klaar, ook als je van plan bent thuis te bevallen.
Bevestig het autostoeltje in de auto, doe dit secuur, lees de gebruiksaanwijzing goed door. Er worden veel fouten gemaakt bij het bevestigen van autostoeltjes die met de gordel worden vastgezet.
Bekijk onze video over het bevestigen van het autostoeltje

Week 38:
Staan de spullen klaar die je nodig hebt voor de bevalling? Is je bed op juiste hoogte? Opgeladen baterijen in je fototoestel of camera? Opvang geregeld voor eventuele andere kinderen?
Enveloppen voor de geboortekaartjes al geschreven?
Maak nog een gezellig uitstapje met vriendinnen of je partner. Stramme spieren? Laat je nog een keer lekker masseren

Week 39:
Geniet van de laatste weken. Ook al ben je het misschien zat, je baby bepaalt wanneer het tijd is om geboren te worden.
Rust zoveel mogelijk uit. ’s Middags even een dutje doen?  Prima!

Week 40:
De magische datum…maar pin je er niet op vast,  slechts 4% bevalt op de uitgerekende datum. Veel meer vrouwen dragen wat langer dan korter Probeer nog wat leuke dingen te doen, ga niet thuis zitten wachten op de eerste wee. Hoe herken je eigenlijk dat de bevalling begonnen is?


Gerelateerde artikelen

Slaapprobleem in laatste 3 maanden slaapprobleem in laatste 3 maanden

Wat kun je doen als je problemen hebt met slapen aan het eind van je zwangerschap?

meer lezen ...
Hoge bloeddruk Hoge bloeddruk

Hoge bloeddruk, ook wel zwangerschapsvergiftiging genoemd, is een veelvoorkomend probleem in de zwangerschap. Hoe ontstaat het, wat zijn de risico’s, kun je er zelf iets tegen doen?

meer lezen ...
Bloedarmoede Bloedarmoede

Als zwangere heb je een hoger risico op bloedarmoede. Hoe voorkom je het?

meer lezen ...
Rugpijn Lage rugpijn

Lage rugpijn is een veelvoorkomende klacht in de zwangerschap. Je kunt zelf veel doen om deze klacht te voorkomen of verminderen.

meer lezen ...
Bekkenpijn Bekkenpijn

Zo’n 10% van de zwangere heeft last van haar bekken. Wanneer moet je hulp zoeken?

meer lezen ...
Thuis bevallen veilig of onverantwoord? Thuis bevallen veilig of onverantwoord?

Is thuis bevallen veilig of onverantwoord? Deze vraag roept nogal eens veel onduidelijkheid op.

meer lezen ...
Waar kun je bevallen? Waar kun je bevallen?

Wat zijn de voor- en nadelen van de verschillende plekken om te bevallen? Wij zetten de feiten op een rij.

meer lezen ...
Voorbereiden op de bevalling Voorbereiden op de bevalling

Goed voorbereiden op bevalling zorgt voor positievere ervaring

meer lezen ...
De eerste tekenen dat de bevalling begint De eerste tekenen dat de bevalling begint

Leer het onderscheid tussen harde buiken of Braxton Hicks contracties en echte weeën. Wanneer moet je de verloskundige bellen? Tips om het begin van de bevalling ontspannen door te komen. In onderstaande artikelen lees je er alles over. Verloskundige Wietske van Luipen vertelt in les 8 van de online cursus Goed voorbereid bevallen hoe jij […]

meer lezen ...
Steun bij je bevalling Is het leuk om moeder of vriendin bij de bevalling te hebben?

Wil je, naast je partner, nog anderen bij de bevalling hebben?

meer lezen ...
Eten en drinken tijdens de bevalling Eten en drinken tijdens de bevalling

Het is belangrijk om regelmatig iets te eten als je aan het bevallen bent.

meer lezen ...
Pijnbestrijding thuis Pijnbestrijding thuis

Ook thuis is er best veel mogelijk om de pijn tijdens de bevalling te bestrijden.

meer lezen ...
Pijnbestrijding bevalling Pijnbestrijding in het ziekenhuis

Voor pijnbestrijding met medicijnen tijdens je bevalling ben je op het ziekenhuis aangewezen. Thuis mag geen medicatie worden gegeven voor pijnbestrijding bevalling. Dit omdat alle medicijnen ook bij de baby komen en het dus heel belangrijk is om de conditie van de baby in de gaten te houden door middel van een CTG (hartfilmpje) Welke […]

meer lezen ...
Online bevalcursus: Goed voorbereid bevallen Online bevalcursus: Goed voorbereid bevallen

Een praktische, moderne, online bevalcursus ter voorbereiding op je bevalling. Voor iedereen die geen zin/tijd heeft om naar een klasje te gaan. Eerlijk en zonder poespas.

meer lezen ...
Online cursus Hypnobirthing Online cursus Hypnobirthing

Hoe fijn is het dat je gewoon thuis kunt leren relaxed om te gaan met je bevalling en er vol vertrouwen naar toe kunt leven.

meer lezen ...

Gerelateerde Baby Uitzet artikelen

Ontwikkeling stimuleren – BabyUitzet

Door met je baby te spelen kun je de ontwikkeling stimuleren Door het spelen oefent een baby zijn motoriek, zijn denken en zijn geheugen. Een baby leert begrijpen wat er gebeurt wanneer hij bepaalde dingen doet (als je tegen een bal duwt rolt die weg). Een baby leert zo ook problemen op te lossen (een […]

meer lezen ...
Jouw Verlanglijst – BabyUitzet Jouw Verlanglijst – BabyUitzet

Wil jij kraamkadootjes krijgen die je echt nodig hebt en leuk vindt? Maak dan een verlanglijstje.

meer lezen ...
checklist babyuitzet / uitzetlijst baby Checklist babyuitzet – BabyUitzet

Babyuitzet: De complete checklist babyuitzet / uitzetlijst voor je baby en jezelf: Klik op de linken voor meer  informatie over het betreffende product in je babyuitzet. Wij vertellen je dan waar je op moet letten vóór de aankoop. Babyuitzet: SLAPEN Babyuitzet: IN BAD O 2 kruiken O bad en/of tummytub O 2 kruikenzakken O badstandaard O wieg of ledikant O babyzeep […]

meer lezen ...
babyuitzet; wat koop je wanneer Wat koop je wanneer – BabyUitzet

Zo veel te kopen, maar wat koop je wanneer?

meer lezen ...

Minimaal 3 tekens

Jouw Tools Wijzers en Gidsen