Blog papa Charel

Blog papa Charel

Blog van Charel Visser (33), vader van Lennon (geboren op 9-5-2016), vriend van Kim (26) en baas van mopshond Diesel. Dagelijkse bezigheden: parttime verkoper, ZZP-er in muziekworkshops op scholen en salestrainingen voor bedrijven, fulltime jonge vader en sinds augustus 2016 papa blogger.
Voor alles in het leven is een eerste keer. Je eerste stapjes, de eerste keer dat je naar school gaat, je eerste verliefdheid. Op jonge leeftijd doe je de meeste eerste-keer-ervaringen op tot je op een gegeven moment nog maar zelden iets voor het allereerst beleeft. Van alle nieuwe dingen die ik heb meegemaakt, heeft de geboorte van Lennon met afstand de meeste impact op me.
Op 9 mei 2016 was het zover: in het Purmerendse Waterlandziekenhuis werd onze zoon via een keizersnede geboren.
Hoewel ik achtendertig weken de tijd had gehad om me voor te bereiden, zorgde zijn geboorte ervoor dat ik me besefte dat je zelfs na tweeëndertig jaar iets kunt meemaken dat zó heftig is, dat geen enkele andere ervaring je er mentaal doorheen kan helpen.
We moesten ons om één uur ’s middags melden en nadat alle testjes en onderzoeken waren gedaan, konden we rond tien voor drie richting de operatiekamer. Ik ben geen zenuwpees, je kunt mij voor een publiek van duizend man een speech laten houden en mijn hartslag zal niet veel hoger komen dan wanneer ik een wedstrijd van het Nederlands elftal kijk. Maar nu… We kwamen bij het gedeelte aan waar de operatiekamers zijn en de zuster bracht me naar een nogal muffe kleedkamer.
Tijdens het omkleden van normaal burger naar iets dat op een stripfiguur leek (de jas, broek en pet waren Brilsmurfblauw) besefte ik me dat ik op dat moment even helemaal alleen was en dat ik binnen tien minuten een operatie zou bijwonen waarbij mijn zoon ter wereld zou komen.
Van nature kan ik niet zo goed tegen bloed, dus de gedachte aan een operatie en de nog steeds rondgierende zenuwen zorgden ervoor dat mijn knieën het begaven en ik even moest gaan zitten om een paar keer diep te zuchten. Dat luchtte op en in mijn hoofd hoorde ik ineens Kevin McAllister uit Home Alone het zinnetje ‘This is it, don’t get scared now!’ herhalen.
Ok, daar gaat ‘ie dan.
De operatie ging goed, Kim verloor wel veel bloed en haar bloeddruk daalde iets te snel waardoor er een adrenalineshot nodig was, maar afgezien van dat moment dat eeuwen leek te duren, beleefde ik het in een roes. Nadat Lennon geboren was en een minuut of tien op zijn moeders borst had gelegen, werden hij en ik naar onze kamer gebracht terwijl mijn vriendin op de verkoeverkamer moest uitrusten.
Rond vier uur was ik dus samen met mijn zoon helemaal alleen totdat Kim een half uur later gezond en wel naar ons toe werd gebracht. In de tussenliggende tijd maakten mijn hersens overuren. Op zo’n moment gaat er veel door je heen, maar hetgeen dat ik mij het meest herinner, is de gedachte dat Lennon vanaf nu heel veel dingen voor het eerst gaat meemaken. Hij had net voor het eerst ademgehaald, zijn stem gebruikt en we waren nu voor het eerst samen, hij lag half te slapen en probeerde af en toe zijn ogen te openen. En ook al is er veel lelijks in de wereld waarvoor ik hem wil behoeden, toch sloeg mijn fantasie op hol toen ik naar hem zat te kijken. Ik zag hem al zijn eerste stapjes maken, voor het eerst naar school gaan en voor het eerst verliefd worden.
Die gedachten deden me glimlachen, niet wetende dat ik drie maanden later zelf weer een ‘eerste keer’ zou beleven in de vorm van deze blog papa. Maar gelukkig kun je je op een blog stukken beter voorbereiden dan op een bevalling, dat wel.

Gerelateerde berichten
Alcohol In De Zwangerschap Kan 1 Glaasje Kwaad
Alcohol in de zwangerschap

Wat doen alcohol met je baby in de zwangerschap?

Tweeling, 1 Of 2 Eiig, Dit Is Het Verschil
Meerling zwangerschap

Hoe ontstaat een twee (of meer) ling eigenlijk? Is het erfelijk?

Echo
Echo

Welke echo's kun je in de zwangerschap krijgen en welke zijn standaard?

Pretecho, Waar Let Je Op Als Je Een Pretecho Wilt Laten Maken
Pret echo

Als je een pretecho wilt laten maken zijn er een aantal dingen die je van te voren moet weten en Lees meer

zelf hartje luisteren
Zelf naar het hartje luisteren baby

Als partner kun je prima zelf het hartje luisteren van je baby. Wij leggen uit hoe.

zwangerschapscontroles
Wel of niet mee op controle

Gaat je partner mee op controle en zo ja hoe vaak dan?

Dit bericht delen of bewaren?

Deel dit bericht via Facebook, Twitter, e-mail of WhatsApp. Later lezen of zelf bewaren? Mail het dan naar jezelf.

Met een zelfverzekerd gevoel bevallen?
In deze cursussen antwoorden op al jouw vragen.