Droge huid

Een droge huid komt bij zuigelingen vaak voor, al dan niet in combinatie met eczeem. Een droge huid komt vaker voor in de herfst en de winter. Om een droge huid te voorkomen is het verstandig om je baby niet te vaak in bad te doen en niet te warm water te gebruiken.
Water droogt de huid uit en daarom adviseert het consultatiebureau om je kindje niet vaker dan 2-3 keer per week 5 tot 10 minuten in bad te doen. Smeer je kindje na het baden lekker in met een vette crème, bijvoorbeeld vaseline cetomacrogol of unguentum lanette.

Naar de huisarts
Bij ernstige vormen van droge huid of een combinatie met eczeem is het verstandig de consultatiebureau arts of huisarts raad te plegen. wellicht is behandeling van het eczeem noodzakelijk.
Bij ernstig eczeem, of als er naast het de droge eczeem huid nog andere verschijnselen zijn, kan er ook sprake zijn van koemelkeiwit-allergie. De consultatiebureau arts en de huisarts kunnen je begeleiden bij het stellen van de diagnose koemelkeiwit-allergie en het behandelen daarvan.

Om een droge huid te voorkomen is het verstandig om je baby niet te vaak in bad te doen en niet te warm water te gebruiken.

Minimaal 3 tekens

Jouw Tools Wijzers en Gidsen