Flesvoeding

Normaal gesproken is standaard flesvoeding geschikt voor ieder kind.

Maar misschien moet je toch eens nadenken over biologische flesvoeding, lees ons artikel Biologisch wel zo logisch.

Sommige kinderen hebben echter een specifieke voeding nodig, bijvoorbeeld baby’s die te vroeg geboren zijn.
Baby’s kunnen ook last hebben van typische babykwaaltjes als krampjes, moeizame ontlasting en spugen. Dat wil niet zeggen dat je dan moet overstappen op andere voeding. Vaak is er een andere oplossing voor deze klachten, bespreek ze met je verloskundige of consultatiebureau arts.

Wissel niet van merk/soort melkpoeder zonder dit eerst overlegd te hebben met je verloskundige of het consultatiebureau!

Fabrikanten van melkpoeder doen erg hun best om de voeding steeds meer te laten lijken op borstvoeding. In hun reclame-uitingen willen ze je ook doen geloven dat hun voeding net zo goed is als borstvoeding. Dat zal echter nooit helemaal lukken. De samenstelling van borstvoeding is zo gecompliceerd dat het nooit zal lukken om een voeding te ontwikkelen die precies hetzelfde is. Borstvoeding is en blijft de beste keuze.

Hypo allergene flesvoeding blijkt niet te helpen ter voorkoming van een allergie!

De kraamverzorgster zal de eerste dagen de flesvoeding klaarmaken. Houd je altijd aan de dosering die op het pak staat, tenzij je verloskundige heeft geadviseerd de dosering te wijzigen.
Hygiëne is erg belangrijk bij flesvoeding. Kook de fles en speen altijd goed uit.

In sommige oude huizen kunnen nog loden waterleidingen liggen. Het water uit deze leidingen bevat teveel lood. Als jullie loden leidingen hebben, maak de flesvoeding dan altijd van bronwater.

De baby krijgt de eerste dag 10 tot 15 cc flesvoeding en dit wordt dagelijks met 10 cc opgehoogd.
Aan het einde van de kraamdagen krijgt de baby ongeveer 80 cc voeding per keer.
Dit is nog niet voldoende en moet verder worden opgebouwd met 10 cc per dag.

Uiteindelijk moet de baby 150 cc voeding per kg lichaamsgewicht per dag binnenkrijgen om van te kunnen groeien.
Dus als je baby 3,5 kilo weegt moet hij 3,5 x 150 = 525 cc per dag flesvoeding krijgen. Deel dit door het aantal voeding per dag en je weet hoeveel je in de fles moet doen.

Huilt je baby veel, probeer dan de voeding klaar te maken met bronwater, dit kan soms helpen.


Gerelateerde artikelen

Biologisch wel zo logisch Biologisch wel zo logisch

Er wordt steeds meer bekend over de risico’s van chemische stoffen voor het (ongeboren) kind. Zo zijn er inmiddels zeer sterke aanwijzingen dat chemische stoffen de (mede) oorzaak zijn van mannelijke onvruchtbaarheid. Veel chemische stoffen, die gebruikt worden in verpakkingen, verzorgingsproducten of bestrijdingsmiddelen op ons voedsel werken hormoonverstorend, wat effect kan hebben op jou en […]

meer lezen ...
Bereiding van flesvoeding Bereiding van flesvoeding

Moet je flessen steriliseren? Hoe lang kun je flesvoeding bewaren?

meer lezen ...
Vit D geven bij flesvoeding Vitamine D suppletie bij flesvoeding

Heeft jouw baby extra vitamine D nodig?

meer lezen ...

Gerelateerde Baby Uitzet artikelen

Flesvoeding – BabyUitzet

Ongelooflijk veel keuze in flessen en spenen voor flesvoeding Kijk in een willekeurig babyzaak of drogist en je zult versteld staan van de hoeveelheid, soorten en maten, er zijn in flessen en spenen nodig voor de flesvoeding. Iedere fabrikant beweert natuurlijk dat zijn flesje of speen het beste is, maar hoe zit het echt? in […]

meer lezen ...
Luiertassen; wat gaat er mee

Er is natuurlijk een verschil in de inhoud van je luiertas wanneer je een volle dag van huis zult zijn, waarbij je je baby ook één of meerdere keren zult voeden, en wanneer je alleen even wat  boodschappen gaat doen of bij vrienden op de koffie gaat.  Toch zul je al snel merken dat een […]

meer lezen ...

Minimaal 3 tekens

Jouw Tools Wijzers en Gidsen