Marlene: Kind gekregen? Tien dingen die nooit meer hetzelfde zijn

Marlene: Kind gekregen? Tien dingen die nooit meer hetzelfde zijn

Blog Marlene: Tien dingen die nooit meer hetzelfde zijn als je een kind gekregen hebt.

Na twee maanden moederschap, leek het me tijd om eens een voorlopige balans op te maken. In welke opzichten verandert je leven als je net een kind gekregen hebt?

  1. Kleding
    Voordat je baby ter wereld kwam, droeg je altijd keurig gestreken, smetteloze kleding. Geloof me, die tijd is voorbij. Melk, snot, kwijl; tegenwoordig zit altijd wel ergens een dubieuze vlek.
  2. Huis
    Ook al ben je nog zo netjes, een baby betekent zooi. Sowieso vind ik het een uitdaging om de wandelwagen, flessenwarmers, boxen, badjes, commodes, maxi cosi’s en speelkleden in één huis te proppen. Is dat eenmaal gelukt, breek je alsnog je nek over een voorraad doekjes, luiers, flesjes en fopspenen waar een gemiddelde Prenatal jaloers op is.
  3. Wasmand
    Baby’s zorgen voor wasgoed. Véél wasgoed. De eerste dagen is dit vooral je eigen schuld, want het is zo leuk om al die koddige outfitjes uit te proberen. (Of de baby in kwestie dit ook zo leuk vindt, valt nog te bezien). Goed nieuws: zodra je het grootste deel van je dagen bij het wasrek spendeert, wordt deze drang vanzelf minder. Dan is er alleen nog die baby waar voortdurend iets vloeibaars uit loopt.
  4. Bankrekening
    Luiers, kinderopvang, voeding, speelgoed, kleding; ik vermoed dat dit punt weinig uitleg behoeft. Je saldo zou nooit meer hetzelfde zijn.
  5. Figuur
    Voor vaders geldt dit in iets mindere mate dan moeders, maar je lichaam verandert als je kinderen krijgt. Bij de “pakkage deal” horen onder andere een buikje, striae, gewichtstoename en wallen. Bedankt hè…
  6. Nachtrust
    Baby’s kennen geen dag- en nachtritme. Tenminste, niet in het begin. Zodra ze dit doorkrijgen, komen tandjes door en kunnen ze daar niet van slapen. Is dat probleem verholpen? Dan gaan ze lopen en kunnen ze daar niet van slapen. Enzovoorts. Tegen de pubertijd schijnt dit beter te worden.
  7. Handtas
    Voordat je moeder werd, waren jij en je prachtige handtas onafscheidelijk. Portemonnee, telefoon, sleutels en lipgloss; meer hoefde er niet in. Tegenwoordig kun je de deur niet uit zonder gigantische, degelijke luiertas volgestouwd met allerhande babytroep (als genoemd onder punt 2).
  8. Controle
    Had je voorheen de touwtjes strak in handen? Dat kun je nu mooi vergeten. Baby bepaalt. Wanneer je weggaat, wanneer je eet, wanneer je slaapt. Alles. Het maken van een planning is absoluut zinloos. Tenminste… mijn baby interesseert het niets.
  9. Vrije tijd
    Vraag het me over een jaar nog eens.
  10. Boodschappen
    Hier heb ik het vooral over het doen van de boodschappen. Een hele uitdaging met een baby, zo ontdekte ik. Bestuur maar eens een kinderwagen en boodschappenkar tegelijk. Je kunt ook alleen de kinderwagen gebruiken en de boodschappen op je baby stapelen. De mijne kan het niet waarderen, maar mogelijk wordt hier per baby verschillend op gereageerd.
Gerelateerde berichten
Alcohol In De Zwangerschap Kan 1 Glaasje Kwaad
Alcohol in de zwangerschap

Wat doen alcohol met je baby in de zwangerschap?

Tweeling, 1 Of 2 Eiig, Dit Is Het Verschil
Meerling zwangerschap

Hoe ontstaat een twee (of meer) ling eigenlijk? Is het erfelijk?

Echo
Echo

Welke echo's kun je in de zwangerschap krijgen en welke zijn standaard?

Pretecho, Waar Let Je Op Als Je Een Pretecho Wilt Laten Maken
Pret echo

Als je een pretecho wilt laten maken zijn er een aantal dingen die je van te voren moet weten en Lees meer

zelf hartje luisteren
Zelf naar het hartje luisteren baby

Als partner kun je prima zelf het hartje luisteren van je baby. Wij leggen uit hoe.

zwangerschapscontroles
Wel of niet mee op controle

Gaat je partner mee op controle en zo ja hoe vaak dan?

Dit bericht delen of bewaren?

Deel dit bericht via Facebook, Twitter, e-mail of WhatsApp. Later lezen of zelf bewaren? Mail het dan naar jezelf.

Met een zelfverzekerd gevoel bevallen?
In deze cursussen antwoorden op al jouw vragen.