Marlene: Moeder én controlfreak? Vergeet het maar

Marlene vertelt in haar blog dat de combinatie moeder en controlfreak niet werkt.

Hoera! Voor het eerst sinds de geboorte van mijn dochter is het me gelukt om – nog voor het avondeten – ontbijt voor mezelf te maken. En dat niet alleen. Flesjes zijn uitgekookt, hond uitgelaten, huis opgeruimd (soort van) en baby slaapt. Ik heb zelfs al gedoucht. En het is pas half vier. Zelfingenomen neem ik een hap van mijn boterham. Nu nog snel een blog tikken, kerstkaartjes schrijven en twee vriendinnen terugbellen, voordat het weer etenstijd is voor dochter.

Brandalarm
Opeens gaat het brandalarm af. Ik schrik me te pletter. Heb ik iets op het fornuis laten staan? Staat de kerstverlichting in de fik? Het geluid komt van boven. Paniekerig ren ik de trap op naar de babykamer. Daar blijkt tot mijn stomme verbazing dat de allesoverheersende herrie wordt geproduceerd door mijn bloedeigen dochter. Zes weken oud en paars aangelopen van woede.

Nachtrust (geen)
Ik probeer van alles om haar stil te krijgen. Troosten, knuffelen, wiegen, een speentje, een paar minuten laten brullen; niets helpt. Een uur later en twee trommelvliezen minder geef ik het op. Ze laat zich onder geen voorwaarde terugleggen in haar wieg. Dan maar samen naar beneden. Op mijn schoot valt ze direct in slaap. Typisch. Helaas heb ik in alle ophef mijn boterham op het aanrecht laten staan. Ik probeer zo voorzichtig mogelijk op te staan, maar direct slaat het brandalarm weer aan. Na een nachtrust van twee-en-een-half uur kan ik weinig meer hebben, dus ik negeer mijn rammelende maag en blijf zitten waar ik zit.

Permanent tijdgebrek
Mijn gedachten dwalen af naar de tijd dat ik iedere dag een ontbijt at. En lunch. En bijna iedere dag wel een blog zoals dit schreef. Dat kostte me meestal een half uurtje. Na de geboorte van de baby steeg dit naar drie dagen. Oké. Drie weken. Mijn laptop verzamelt nu vooral stof. (Net als de rest van het huis, maar dat terzijde.) Misschien maak ik me te druk over het permanente tijdgebrek. Iedere dag worstel ik er weer mee. Mijn to-do-lijstjes worden steeds langer en het opbrengen van make-up in de ochtend is al wekenlang niet meer vanzelfsprekend. Maar hé… het grootste verschil met vroeger is natuurlijk dat ik nu moeder ben van de allerliefste dochter ter wereld. En dat maakt alles goed. (Voor mij dan. Sorry als ik pas na een maand terugbel of je mijn kerstkaartje rond de jaarwisseling eens op de mat hebt liggen.)

Gratis tip
Nu we het toch hebben over dingen die niet langer vanzelfsprekend zijn… hier nog een gratis tip voor mede-moeders. Wil je je nagels lakken? Doe dit pas als je zeker (maar echt héél zeker) weet dat je kindje slaapt. Het kan namelijk zomaar gebeuren dat de baby zich verslikt terwijl jij gezellig zit te smeren, je in paniek opspringt, de felrode nagellak daarbij vergeet en desastreuze vlekken veroorzaakt op onder andere kleding, baby, houten vloer en hond. Niet dat dit mij is overkomen natuurlijk. Beschouw deze tip maar als kerstkado. Dit jaar heb ik namelijk toch geen tijd om die te kopen.

Moeder en controlfreak….geen goede combinatie


Gerelateerde artikelen

Seks na de bevalling Seks na de bevalling

Seks na de bevalling…best eng…. Bijna iedere vrouw, en ook veel mannen, zien er tegenop om voor de eerste keer na de bevalling weer gemeenschap te hebben. Het is ook best eng en regelmatig hoor je dat het pijnlijk was. Hoe lang je ook wacht met de eerste keer vrijen, het blijft eng en spannend. […]

meer lezen ...
Wennen aan het moederschap Wennen

Een kind krijgen is één van de grootste veranderingen in je leven. Het vraagt nogal wat aanpassing…

meer lezen ...
Huilen baby Huilen

Iedere baby huilt, maar wat is normaal en wanneer is er sprake van een huilbaby?

meer lezen ...
Slaapproblemen bij jonge baby Slaapproblemen jonge baby

Je baby wil maar niet slapen, wat kun je doen?

meer lezen ...
baby blues of post partum depressie Baby blues of een post partum depressie

Last van een down gevoel? Is het een dipje of ligt een post partum depressie op de loer?

meer lezen ...
Gevaar koortslip baby Een koortslip kan levensbedreigend zijn voor je baby.

Een koortslip is zeker niet onschuldig voor een baby, sterker nog het kan levensbedreigend zijn.

meer lezen ...
Dit had je als jonge vader willen weten voor de geboorte Wat partner had willen weten vóór de geboorte

Er verandert veel als je vader wordt, deze dingen wil je vast nu al graag weten.

meer lezen ...
Borstvoeding in de eerste 4 maanden Borstvoeding in de eerste 4 maanden

Hoe start je met borstvoeding, hoe leg je goed aan en nog veel meer

meer lezen ...
Ontlasting van baby's : wat is normaal? Alles over poep

Er leven altijd veel vragen over poep bij baby’s, lees hier alles over poep.

meer lezen ...
afvallen na de bevalling De extra kilootjes moeten er weer af

Afvallen na de bevalling moet echt verantwoord gebeuren, tekorten liggen op de loer.

meer lezen ...
Mijn kind spuugt na de voeding, is dat normaal?

Iets teruggeven na de voeding is voor de meeste baby’s normaal. Soms loopt er een mondje vol voeding terug of komt er met een boertje wat voeding mee. Dit gebeurt bij baby’s gemakkelijk, omdat de afsluiting tussen maag en slokdarm vaak nog niet goed werkt. Zodra het maagje erg vol zit, er een boertje dwars […]

meer lezen ...
Hoe leert je baby in eigen bedje slapen Niet in het eigen bedje wilen slapen.

Kun je een baby leren in zijn eigen bed te slapen?

meer lezen ...

Minimaal 3 tekens

Jouw Tools Wijzers en Gidsen