Miskraam: voorkomen?

Kun je een miskraam voorkomen?

Het enige wat we aan kunnen raden is zo gezond mogelijk te leven. Niet roken, geen alcohol, voldoende rust, geen stress (zo min mogelijk), geen medicijnen die niet voorgeschreven zijn door je arts, gynaecoloog of verloskundige.

Gebruik dagelijks 0,4 tot 0,5 mg foliumzuur. Foliumzuur of het niet slikken hiervan is geen oorzaak voor een miskraam, maar het slikken vermindert de kans op een kindje met een open rug of hazenlip.

Als laatste willen we graag dat je onthoudt dat de meeste vrouwen na herhaalde miskramen een gezonde zwangerschap beleven en uiteindelijk hun lang verwachte kindje mogen begroeten.

Het enige wat we aan kunnen raden is zo gezond mogelijk te leven.

Als je de gezond leeft en geen dingen doet die mogelijk schadelijk zijn voor je baby, dan kun je verder niets doen om een miskraam te voorkomen. Bedenk dat een miskraam vaak veroorzaakt wordt doordat er in aanleg al iets mis is.


Gerelateerde artikelen

Oorzaken van een miskraam Oorzaken van een miskraam

Helaas wordt er meestal geen oorzaak gevonden voor een miskraam en is er sprake van domme pech. Toch zijn er een paar dingen waar jij op kunt letten.

meer lezen ...
Miskraam en missed abortion Miskraam en missed abortion

Wat zijn de tekenen dat er een miskraam dreigt?

meer lezen ...
Cytotec Miskraam: opwekken met medicijnen

Als je niet wilt afwachten of je lichaam het vruchtje zelf uitstoot kun je overwegen de miskraam op te wekken met behulp van medicijnen.

meer lezen ...
Herhaalde miskramen Herhaalde miskramen

Als je meerdere miskramen hebt gehad, hoe groot is dan de kans op een goede zwangerschap?

meer lezen ...

Minimaal 3 tekens

Jouw Tools Wijzers en Gidsen