recht en plicht; ziek

Als je tijdens je zwangerschap ziek wordt, is het afhankelijk van de oorzaak van je ziekte welke uitkering je krijgt.

Word je ziek voor het ingaan van je zwangerschapsverlof en heeft de ziekte niets met de zwangerschap te maken, dan heb je gewoon recht op de bij jullie bedrijf geldende ziekengelduitkering.

Word je ziek voor het ingaan van je zwangerschapsverlof en wordt de ziekte veroorzaakt door de zwangerschap?

In dat geval heb je recht op een ziektewetuitkering ter hoogte van je salaris (wel is er een maximaal dagloon gesteld aan de ziektewetuitkering, als je een hoog salaris hebt kan het zijn dat je minder krijgt dan je salaris omdat je salaris hoger is dan het maximum dagloon door de overheid gesteld). De ziektewetuitkering loopt door tot je weer beter bent, of tot je zwangerschapsverlof ingaat, dan krijg je een zwangerschapsuitkering.

Als je ziek wordt voor het ingaan van je zwangerschapsverlof, dan vervallen de afspraken die je met je werkgeven had gemaakt voor de ingangsdatum van je verlof.
Je verlof gaat in geval van ziekte altijd 6 weken voor de uitgerekende datum in.

Als je na de bevalling ziek wordt, is het belangrijk dat je doorgeeft of de ziekte te maken heeft met de bevalling of zwangerschap.
Is de ziekte voortgekomen uit de zwangerschap of bevalling, dan heb je recht op 100% doorbetaling.
Heeft de ziekte niets te maken met je zwangerschap of bevalling, dan verval je in de gewone ziektewet, hiervoor geldt meestal een lagere uitkering (70 of 80%).


Gerelateerde nieuwsartikelen

20 weken zwangerschapsverlof bij meerling 20 weken zwangerschapsverlof bij meerling

Zwanger van een tweeling (of meerling) dan heb je recht op langer zwangerschapsverlof.

meer lezen ...

Minimaal 3 tekens

Jouw Tools Wijzers en Gidsen