Smoothies, groenten en fruit

Smoothies zijn een prima alternatief voor groenten als je een dagje geen zin hebt om te koken.

Smoothies: maak ze in een smoothie maker of blender, in een paar minuten heb je  gezonde groenten en fruit smoothies EN het apparaat weer schoon.

Groenten Smoothies:
voeding_007
Benodigdheden zijn per persoon: de smaak van je groenten is anders dan wanneer je de groenten gekookt eet.
Lust je bv geen courgette gekookt of gewokt, laat je niet weerhouden om het in de smoothie te proberen, smaakt echt heel anders en voor veel groenten geldt dat als je ze gekookt niet lust dat het in een smoothie prima is.

Groenten smoothies zien er misschien niet zo lekker uit, maar in de praktijk is het prima te drinken. Probeer het maar eens.

Experimenteer met alle soorten groenten die je kunt bedenken om in de blender te stoppen. Belangrijk is dat je veel varieert. Iedere groente heeft weer andere gezonde stoffen in zich. Varieer in soort groenten, maar ook in kleur van je groenten.

Smoothie 1:

1/2 winterpeen
1 tomaat
¼ paprika
50 gram blauwe bes
Was de peen en snijd in plakjes. Doe eerst een half glas water in de blender, was alle ingrediënten en snijd ze in stukjes. Alle ingrediënten in de blender doen. Laat ongeveer 1 minuut draaien.

Smoothie 2

100 gram diepvries spinazie of boerenkool (pot)
1 gekookte biet
1/2 sinaasappel
Koud water
Laat de spinazie ontdooien. Doe spinazie of boerenkool in blender, doe er wat koud water bij. Laat dit eerst ongeveer 30 seconden draaien zodat de spinazie helemaal vloeibaar is geworden. Voeg biet en sinaasappel in stukjes gesneden toe. Opnieuw  30 sec draaien; klaar.

Smoothie 3:

1/2 courgette
1/2 gele paprika (of rode)
1/4 komkommer
Schil de courgette en snijd in stukjes, was paprika en komkommer en snijd deze ook in stukjes, alles in de blender, laagje koud water erbij en weer zo’n 30 seconder draaien; Klaar.

Smoothie 4:

100 gram broccoli
1/2 rode paprika (of gele)
1 tomaat
Was de groenten en snijd ze in stukjes. Doe eerst de broccoli in de blender met een beetje koud water. Laat dit eerst zo’n 30 seconden draaien. Voeg paprika en tomaat toe. Laat nog 30 sec draaien en klaar is het weer.

Yoghurt/kwark-fruit smoothies
Deze smoothies kun je een avond van te voren maken, in een afgesloten beker bewaren in de koelkast en meenemen naar je werk. Wel even goed doorroeren voor je hem gaat drinken.

Door yoghurt of kwark te combineren met fruit heb je 2 vliegen in 1 klap. Je krijgt je fruit binnen EN yoghurt voor de calcium. Maak smoothies zelf, dan weet je precies wat erin zit. De kant en klare yoghurt drinks bevatten kunstmatige toevoegingen en veel minder fruit dan wanneer je ze zelf maakt.

Gebruik altijd magere yoghurt of kwark!

Yoghurt/kwark met blauwe bessen:
Doe ongeveer 50 gram blauwe bes in de beker van je smoothiemaker of blender. Vul aan met ongeveer 150 ml magere yoghurt/kwark. Voeg eventueel wat zoetstof toe, bijvoorbeeld Stevia (natuurlijke zoetstof). Circa 30 seconden laten draaien, klaar en supergezond!

Yoghurt met aardbeien
50 gram aardbeien en 150 ml magere yoghurt/kwark, samen in de blender en 30 seconden draaien.

Yoghurt met banaan; deze smoothie is vooral geschikt als je flink bent wezen sporten. Door de combinatie van banaan en yoghurt vul je zowel je koolhydraten als je eiwitten aan. Als je niet sport, maak deze smoothie dan maximaal 1 x per week, dat geldt ook voor gewoon eten van banaan ivm de vele snelle suikers die in banaan zitten.

Ieder soort fruit (zonder pit) kun je toevoegen aan je yoghurt/kwark, experimenteer er dus lekker op los.

 


Gerelateerde artikelen

Gezonde leefstijl zwangerschap verhoogt je kans op gezond kind Gezonde leefstijl verdient jouw volle aandacht in de zwangerschap

Voeding is écht iets om extra aandacht aan te besteden als je zwanger bent of wilt worden!

meer lezen ...
Gewichtstoename zwangerschap Gewichtstoename zwangerschap

Onze tool ‘Mijn gewicht’ helpt je om niet teveel of te weinig aan te komen in je zwangerschap.

meer lezen ...
Voeding in de zwangerschap Voeding in zwangerschap

Gezonde voeding, zoooo belangrijk nu je zwanger bent. Maar wat is gezond en wat heb je nodig?

meer lezen ...
Dossier gezondheid Dossier gezondheid

Er zijn nogal wat dingen waar je rekening mee moet houden als je zwanger bent. In de zwangerschap vliegen de adviezen om gezond te leven je om de oren, maar wat is waar en wat mag je met een korreltje zout nemen? In ons Dossier Gezondheid vertellen we je precies waar je wel of geen […]

meer lezen ...
babyuitzet; inkopen voor je baby en jezelf Inkopen voor je baby en jezelf

LEUK, op pad voor de babyuitzet! Maar voor je de winkel ingaat zijn er een aantal dingen die je zou moeten weten. In ons Dossier babyuitzet lees je precies waar je op moet letten. Want MOOI is niet de enige eis! Ons dossier Baby uitzet geeft je volledig onafhankelijke informatie over alles wat je nodig […]

meer lezen ...
De complete checklist babyuitzetlijst Checklist / babyuitzetlijst

Volg onze uitzetlijst en je weet zeker dat je niets tekort komt én je laat je niets meer aanpraten.

meer lezen ...

Minimaal 3 tekens

Jouw Tools Wijzers en Gidsen