Ondersteunend ondergoed – BabyUitzet

Ondersteunend ondergoed – BabyUitzet

Er is ondersteunend ondergoed te koop wat echt heel goed helpt tegen allerlei klachten in de zwangerschap. Het is jammer dat zoveel zwangeren hier niet van op de hoogte zijn want onze ervaring is dat ze heel goed helpen bij bijvoorbeeld lage rugpijn, harde buiken, bandenpijn en beginnende bekkenpijn.

Steunbroekje:

Dit lijkt op een pantybroekje, maar dan met meegroeibuik en verstevigende banden.

Steunend ondergoed geeft echt verlichting van klachten

Het broekje zit vrij strak, vaak is het een paar dagen wennen, maar als je eenmaal gewend bent is het heerlijk om te dragen.
Het broekje ondersteunt je baarmoeder en spieren.

Zeker bij een tweede, of volgende, kindje hebben veel zwangere al vroeg last van lage rugpijn, harde buiken en bandenpijn. Dit komt omdat de spieren weinig steun meer geven aan de baarmoeder.

Bij een eerste kindje zijn je spieren nog stevig, ze moeten echt opgerekt worden door de groei van je baarmoeder.

Bij een tweede, of volgende, zwangerschap verslappen de buikspieren al heel vroeg in de zwangerschap. Alsof ze zich herinneren dat ze toch moeten oprekken en denken ‘dan verslappen we gelijk maar’. Doordat je spieren de baarmoeder niet ondersteunen, raakt de baarmoeder sneller geïrriteerd wat zich uit in harde buiken en/of bandenpijn.

Daarnaast verslappen de banden van je gewrichten als je zwanger bent, hierdoor komt er meer ruimte in de gewrichten wat ook nodig is voor het uiteen wijken van het bekken bij de bevalling. Maar deze verslapping kan ook zorgen voor minder verband in de ruggenwervels en bij je stuitje. Wat weer resulteert in lage rugpijn en bekkenpijn.

Het steunbroekje vangt je slappe spieren op en zorgt ervoor dat zowel je baarmoeder niet zo hangt als dat je rug en bekken beter op zijn plaats gehouden worden.
Draag het steunbroekje geen hele dagen, want dan worden je spieren alleen maar nog slapper. Ze hoeven zelf immers niets meer te doen.  Draag het broekje bijvoorbeeld als je aan het werk bent of veel moet lopen.

Probeer te achterhalen wat voor activiteiten ervoor zorgen dat jij klachten krijgt en draag het broekje alleen bij die activiteiten.
SteunbroekjeKoop een steunbroekje van een gerenommeerd merk., zoals Carriwell. Er zijn warenhuizen die huismerken verkopen, ze zijn vaak wat goedkoper dan die van een goed merk, maar ze bieden zeker veel minder steun.

De verstevigende banden en het materiaal waar ze van gemaakt zijn, zijn veel slapper. Hierdoor bieden ze amper steun en zul je er niet veel aan hebben om je klachten te verminderen. In dit geval is goedkoop echt duurkoop.

Als je het broekje uit hebt, probeer dan je buikspieren wat te oefenen door je buik aan te spannen (intrekken van je buik), even aangespannen houden en weer ontspannen. Doe dit 15 keer achter elkaar.  Zo zet je je buikspieren toch weer even aan het werk.

Buikband:

Steunend Ondergoed, BuikbandNaast steunbroekjes zijn er ook buikbanden te koop. Deze helpen bij bandenpijn en harde buiken, maar minder goed bij lage rugpijn en bekkenpijn.
Ze zijn goedkoper dan een steunbroekje, dus gaat het jou alleen om bovenstaande klachten dan kun je overwegen om een buikband te kopen in plaats van een steunbroekje.

Het gaat hier overigens niet om de buikbanden die je als sier over je kleding draagt ter accentuering van je buik. De buikbanden die wij bedoelen draag je onder je kleding. Het is een stevige meegroeibuik met eronder en band die je strak om je onderbuik draagt.
Ook voor de buikband geldt, koop er één van een goed merk. De goedkopere huismerken bieden echt veel minder steun.

Heupband:

Steunend Ondergoed, HeupbandEen heupband ondersteunt je bekken. Als je last hebt van beginnende bekkenpijn kan deze band helpen om je klachten te verminderen. Sommige vrouwen zweren erbij.

Persoonlijk vinden wij dat het steunbroekje beter helpt omdat die niet alleen steun aan je bekken geeft, maar ook aan je onderrug en buik. Omdat al de spieren en gewrichten in deze regio met elkaar in verband staan is onze ervaring dat een steunbroekje in de meeste gevallen meer effect heeft dan een heupband.

Nu is een steunbroekje een stuk duurder dan een band, dus misschien kun je een band van iemand lenen om te kijken of jij voldoende hebt aan alleen een band. Als je onder behandeling bent van een fysiotherapeut kun je daar vaak een band lenen om uit te proberen.

Sportbeha:

Als je sport heb je voor de ondersteuning van je borsten eigenlijk altijd een goede sportbeha nodig, veel vrouwen sporten echter in een gewone beha.

Nu je zwanger bent moet je echt een goede sportbeha kopen. EN, het wordt saai, koop deze beha altijd in een speciaalzaak. Er zijn genoeg goedkope sportbeha’s te koop, maar steun bieden ze amper.

Je borsten veranderen in de zwangerschap heel erg. Ze hebben echt extra steun nodig, daarom moet je ook altijd een goede zwangerschapsbeha kopen. Maar een goed sportbeha voor de sporters onder ons mag ook zeker niet ontbreken.

Koop een sportbeha met extra ondersteuning.
Lees bij de informatie over een zwangerschapsbeha waar je rekening mee moet houden qua maat. Je omvang en borsten veranderen nogal als je zwanger bent, met een paar foefjes voorkom je dat je om de haverklap een nieuwe sportbeha moet kopen.

Koop vroeg in de zwangerschap een sportbeha die qua borstomvang op het kleinste stand van de haakjes staat. Als je borstomvang dan toeneemt heb je nog haakjes over om de omvang wijder te maken.
Niet alleen je omvang neemt toe, ook de grootte van je borst zelf wordt groter. Koop in het begin van je zwangerschap een sportbeha die iets (niet teveel) ruimte heeft in de cup, zo kunnen je borsten nog even groeien zonder dat je een nieuwe beha hoeft te kopen. De onderzijde van de cup moet wel goed aansluiten en voldoende steun bieden.

Dit bericht delen of bewaren?

Deel dit bericht via Facebook, Twitter, e-mail of WhatsApp. Later lezen of zelf bewaren? Mail het dan naar jezelf.

Met een zelfverzekerd gevoel bevallen?
In deze cursussen antwoorden op al jouw vragen.