De reis

Reizen met je baby vraagt wat aanpassingen.
Afhankelijk van je bestemming en je budget zijn er verschillende mogelijkheden:

Vliegtuig:
Als je met je baby gaat vliegen, houdt er dan rekening mee dat kleine kinderen veel last kunnen hebben van verstopte oren tijdens de vliegreis, ze kunnen niet, zoals wij, gapen of slikken om het luchtdrukverschil te “klaren”.

Als je je baby tijdens het stijgen en landen de borst of de fles geeft zal dit het ontstaan van verstopte oren tegengaan.
Is je baby verkouden, zorg dan dat je, in overleg met je huisarts, een goede neusspray of neusdruppeltjes hebt, want met een verstopte neus worden de oorklachten erger.

Auto:
Vervoer je baby in een autostoeltje en niet in een reiswieg of kinderwagenbak.
Een reiswieg, ook al is die vastgezet, is gevaarlijk, je baby ligt immers los en is daardoor in het geval van een ongeluk helemaal niet beschermd.

Rij niet langer dan 2 uur achter elkaar, en als je stopt, haal dan ook je baby uit het autostoeltje (ook als hij slaapt), loop wat rond, leg hem even op een kleed op z’n buik om hem van houding te laten veranderen, want meer nog dan jij, zit je baby, vastgesnoerd in het autostoeltje, in één houding.

Het officiële advies is  om baby’s niet langer dan 2 uur per dag in een autostoeltje te leggen, maar in de praktijk gebeurt het wel. Als dit bij uitzondering een keer gebeurt is het ook niet heel erg.
Maar doe het niet regelmatig. In een autostoeltje zit je kind in één houding die erg beperkend is voor beweging in bijvoorbeeld het heupgewricht, dit is niet goed voor de ontwikkeling.

Minimaal 3 tekens

Jouw Tools Wijzers en Gidsen