Vrouw, moeder en echtgenote

Moederschap is waarschijnlijk de grootste verandering in je leven.

‘Ineens’ ben je naast vrouw en partner ook moeder. Een heel nieuwe rol die de nodige aanpassingen in je leven mee zal brengen

Veel ‘jonge’ moeders hebben de neiging om alleen nog maar met de baby bezig te zijn. Ze vergeten zichzelf en hun relatie.

Het valt ook niet mee om alles voor 100% te doen, dit kan in principe ook niet.

Dit mag je van jezelf ook niet verwachten. Een groot deel van je tijd wordt in beslag genomen door de baby.
Het huishouden, je partner en jezelf worden makkelijk vergeten. Je wilt zo graag een perfecte moeder zijn en hebt het idee dat je de baby tekort doet als je hem eens uitbesteed aan een ander. Toch is het heel goed om de baby zo nu en dan eens uit te besteden.
Gewoon eens een paar uur lekker voor jezelf. Wat je ook gaat doen, lekker winkelen of gewoon thuis op de bank hangen, het is heerlijk om even tijd voor jezelf te hebben.

Veel ‘jonge’ moeders vinden het moeilijk om de baby voor de eerste keer aan een ander uit te besteden. Begin dan ook met een paar uurtjes, bijvoorbeeld tussen twee voedingen in. Als dit redelijk is gegaan breid je het uit met een uurtje, uiteindelijk is het heerlijk om de baby een hele avond uit te besteden zodat je ook eens tijd hebt voor elkaar. Een avondje uit eten, een bioscoopje pakken of gezellig ergens op visite zonder op de baby te hoeven letten.

Het is goed voor jezelf en voor je relatie en de baby komt echt niets tekort. Als je borstvoeding geeft, kun je van tevoren kolven zodat de baby de borstvoeding via de fles kan krijgen. Borstvoeding kan je meerdere dagen in de koelkast bewaren.

Ook voor jullie relatie is het goed om zo nu en dan een avondje samen in te plannen. Plan dit ook echt in. Besteed tijd aan jezelf en je partner, je baby is alleen maar blij met ouders die niet alleen ouders zijn, maar het samen ook heel leuk hebben  😉 en je bent echt geen ontaarde moeder als je je baby een avond (en nacht voor een goede nachtrust en ook eens ongestoord samen kunnen vrijen) in de week aan een lieve oppas overlaat.

Vooral als je straks weer wilt gaan werken is het goed om op deze manier te wennen aan het achter laten van de baby bij een ander. Veel moeders zien er erg tegenop om de baby ‘weg te brengen’ als ze weer moeten gaan werken. Als je van tevoren wat geoefend hebt, is dit een stuk minder moeilijk en weet je ook dat het goed zal gaan.


Gerelateerde artikelen

Seks na de bevalling Seks na de bevalling

Seks na de bevalling…best eng…. Bijna iedere vrouw, en ook veel mannen, zien er tegenop om voor de eerste keer na de bevalling weer gemeenschap te hebben. Het is ook best eng en regelmatig hoor je dat het pijnlijk was. Hoe lang je ook wacht met de eerste keer vrijen, het blijft eng en spannend. […]

meer lezen ...
Wennen aan het moederschap Wennen

Een kind krijgen is één van de grootste veranderingen in je leven. Het vraagt nogal wat aanpassing…

meer lezen ...
Krampjes Krampjes

Heel veel baby’s hebben last van krampjes. Kun je ze voorkomen of wat kun je doen?

meer lezen ...
Huilen baby Huilen

Iedere baby huilt, maar wat is normaal en wanneer is er sprake van een huilbaby?

meer lezen ...
Dit had je als jonge vader willen weten voor de geboorte Wat partner had willen weten vóór de geboorte

Er verandert veel als je vader wordt, deze dingen wil je vast nu al graag weten.

meer lezen ...
Bloedverlies en vruchtbaarheid na bevalling Over bloedverlies, vruchtbaarheid en anticonceptie

Hoe snel herstelt je lichaam eigenlijk na een bevalling, wanneer kun je weer zwanger worden?

meer lezen ...
Borstvoeding in de kraamdagen Borstvoeding in de kraamdagen

Borstvoeding in de kraamdagen, wat komt er allemaal bij kijken? Zowel jij als je kind moeten borstvoeding leren. Wat komt er bij kijken en hoe bereid je je goed voor? Onze lactatiekundigen vertellen je precies wat je kunt verwachten, hoe jij er alles aan kunt doen om de borstvoeding goed te laten verlopen.

meer lezen ...
Problemen bij borstvoeding Problemen bij borstvoeding

Borstvoeding gaat niet altijd vanzelf. Onze lactatiekundigen geven advies

meer lezen ...

Minimaal 3 tekens

Jouw Tools Wijzers en Gidsen