Wel/geen kraamverzorgende

Pufcursus rectangle

Als je zwangerschap verder was dan 28 weken, heb je recht op een kraamverzorgende. Bij een zwangerschap onder de 28 weken meestal niet, maar je kunt je verloskundige vragen hiernaar te informeren.

Veel stellen geven aan geen kraamverzorgende te willen. Dit wordt natuurlijk geassocieerd met een leuk kraambed en met vreugde en hier is nu totaal geen spraken van.

Toch is het verstandig om wel een kraamverzorgende te nemen.

Toch is het verstandig om wel een kraamverzorgende te nemen.

Er zal waarschijnlijk erg veel bezoek komen en zowel papa als mama zijn er niet toe in staat om dit allemaal in goede banen te leiden. Als je deze taak zelf op je gaat nemen, dan zul je merken dat je het hier zo druk mee hebt, dat je eigen emoties in de verdrukking komen. Dit is bijzonder slecht voor de verwerking.

Jullie hebben samen zoveel te bepraten en verwerken dat het goed voor jullie beide is als er een goede kraamverzorgster komt. Meestal regelt het kraamcentrum iemand die al eerder een dergelijke situatie heeft meegemaakt. Zij kan jullie ondersteunen en allerlei tips geven voor de verwerking. Stellen die een

kraamverzorgster nemen, geven aan hier bijzonder veel aan te hebben gehad. De kraamverzorgster blijkt dan vaak een eerste hulp te zijn bij de verwerking van jullie verlies.

Bovendien heb je net een bevalling achter de rug, en ook al is dit zo triest geëindigd, je lichaam heeft rust nodig. Misschien nog wel meer dan na een goed verlopen bevalling, je slaapt vaak niet zo goed en bent bijzonder labiel. Het is dan toch heel plezierig dat er iemand om je heen is die alles in goede banen kan leiden en jullie professioneel kan ondersteunen.

Overwin je angst, leaderboard