Recht & Plicht

Er zijn nogal wat zaken waar je rekening mee moet houden, zowel op je werk als privé is er heel wat te regelen. Hoe is het wettelijk allemaal geregeld?

Verlofregelingen Verlofregelingen

Welke verlofregelingen zijn er als je zwanger bent? Hoe zit het precies met zwangerschapsverlof? Hoeveel dagen heeft je partner recht op verlof? Wat als je werkloos of ziek bent? En hoe is het geregeld als je zelfstandige bent?

meer lezen ...
Plichten werkgever zwangerschap Plichten werkgever

Wat zijn de plichten werkgever zwangerschap? Zodra je de werkgever van je zwangerschap op de hoogte hebt gesteld van je zwangerschap,  is de werkgever verplicht je te wijzen op eventuele risico’s die je werk met zich meebrengt voor de zwangerschap of je ongeboren kind. Je werkgever is ook verplicht je werksituatie zo aan te passen […]

meer lezen ...
Voogdij regelen Voogdij regelen

Voogdij regelen, het wordt vaak vergeten, maar is zo belangrijk! Als je net ouders bent geworden sta je er misschien niet direct bij stil, toch is het heel belangrijk om over dit onderwerp goed na te denken en het ook goed te regelen. Hoewel je er liever niet aan wilt denken kan het voorkomen dat […]

meer lezen ...
Ouderlijk gezag recht en plicht; ouderlijk gezag

De partner heeft niet altijd automatisch ouderlijk gezag….

meer lezen ...
Achternaam Welke achternaam krijgt je kind

Naast de keuze voor de voornaam mogen jullie ook kiezen welke achternaam jullie kind krijgt. Hier zijn wel een paar regels aan verbonden.

meer lezen ...
Kind erkennen Kind erkennen

Ben je niet getrouwd dan kan het zijn dat je je kind moet erkennen om als ouder geregistreerd te worden.

meer lezen ...

Minimaal 3 tekens

Jouw Tools Wijzers en Gidsen