Maand 5. 5 maanden oud

Je baby is nu 5 maanden!
De afgelopen maanden heeft je baby bewegingen van handen, voeten en hoofd onder de knie gekregen. Nu hij 5 maanden is gaat hij steeds meer bewegingen maken met zijn romp. Hij zal met heel zijn lijfje naar jou proberen te draaien als hij in de box ligt en heel zijn lijf inzetten om dat ene speeltje aan de andere kant van de box te pakken. Het lukt hem om met steun eventjes te zitten.

Het ontdekken van de wereld doet een baby van deze leeftijd vooral met de mond. Omdat hij zich steeds meer bewust is van zijn handjes kan hij alles wat hij vast heeft bewust naar zijn mondje brengen. Alles wordt zo in de mond gestopt zodat je baby kan voelen hoe de vorm en structuur van voorwerpen is en hoe alles proeft. Dit is op zich heel leerzaam, maar kan ook gevaarlijke situaties opleveren. Geef je baby dus geen kleine voorwerpen. Kijk ook uit met de ogen van knuffeldieren en knopen aan kleding. Lees onze tips over veilig speelgoed.

Je baby gaat steeds meer geluidjes maken. Hij zal ontdekken dat hij kan kreunen, mompelen en gillen. Als hij merkt dat jij hierop reageert zal hem dat stimuleren deze geluidjes te blijven maken. Een baby van 5 maanden kan al bewust geluidjes nabootsten. Zo kunnen jullie al hele ‘gesprekken’ voeren samen.
Let er maar eens op dat er al echt sprake is van beurtwisseling: jouw baby zal pas beginnen met geluidjes als jij klaar bent met jouw geluid en jij zal op jouw beurt hem weer uit laten brabbelen voor jij weer begint.


Interessante artikelen voor deze zwangerschapsweek

Borstvoeding na 6 maanden Borstvoeding na 6 maanden

Heeft je baby voldoende aan borstvoeding als hij 6 maanden oud is?

meer lezen ...
Veiligheid  5-8 mnd Veiligheid 5-8 mnd

Een ongeluk zit in een klein hoekje, hier let je op.

meer lezen ...
Ziekte 5-8 mnd Ziekte 5-8 mnd

Deze kwaaltjes komen in deze periode vaak voor.

meer lezen ...
Gezondheid  5-8 mnd Gezondheid 5-8 mnd

Alles over de gezondheid van je kind in deze periode.

meer lezen ...
Vegetarisch Vegetarisch eten baby

Vegetarische eten voor een baby is zeker mogelijk. Als jouw kindje de aanbevolen hoeveelheden voeding gebruikt, krijgt hij voldoende eiwit binnen, ook als hij geen vlees eet. De hoeveelheid ijzer vraagt wel aandacht. Om deze reden heeft vanaf zes maanden opvolgmelk de voorkeur boven de start- zuigelingenvoeding. Vitamine C helpt om het ijzer goed op […]

meer lezen ...
Vaste voeding introduceren Vaste voeding introduceren

Wanneer is je kind toe aan vaste voeding? En wat geef je dan?

meer lezen ...

Minimaal 3 tekens

Jouw Tools Wijzers en Gidsen