Maand 6. 6 maanden oud

Je baby is nu 6 maanden !
Het is alweer een half jaar geleden dat je beviel van je baby en als je naar je kindje kijkt, lijkt dat vast al een eeuwigheid geleden: je baby is al erg groot, kan al echt met jou communiceren en begint wat betreft motoriek grote stappen voorruit te maken.
Het komende half jaar zal je kindje gaan zitten, staan en misschien zelfs al lopen, kan je dat al voorstellen?

Daarbij kan je kindje vanaf nu naar hartenlust diverse soorten vast voedsel gaan uit proberen en zal het niet lang meer duren of hij zit samen met jou aan tafel te “dineren”! Al met al is de leeftijd van 6 maanden dus een echte mijlpaal: de overgang van jonge zuigeling naar dreumes, de eerste fase van het los-laten breekt aan.

Kinderen van 6 maanden hebben al heel wat geleerd. Ze kunnen een voorwerp binnen bereik met beide handjes aanpakken en het voorwerp van de ene hand naar de andere overpakken. Misschien lukt het jouw kindje zelfs al wel om een bewegend voorwerp te pakken.
Je kindje zal steeds meer proberen (of kan al) van buik naar rug en andersom te rollen en te gaan zitten. Als je kindje op zijn buik ligt kijkt hij rond met opgeheven hoofd en als hij zit op schoot of met steun kan hij zijn hoofdje al goed rechtop houden.

Hij zal reageren als je met hem praat en maakt zelf al heel wat verschillende geluiden. Vooral hard gillen is erg leuk!! De geluidjes van je baby krijgen steeds meer betekenis. Zo zal hij misschien protesteren als je een speelgoedje afpakt. Je kindje zal genieten van samen zingen, dat kan je niet vaak genoeg doen. Als je steeds hetzelfde liedje zingt, zal je merken dat je baby het liedje herkent en probeert mee te bewegen.


Interessante artikelen voor deze zwangerschapsweek

Borstvoeding na 6 maanden Borstvoeding na 6 maanden

Heeft je baby voldoende aan borstvoeding als hij 6 maanden oud is?

meer lezen ...
Op welke leeftijd geef je wat? Op welke leeftijd geef je wat?

Wat geef je je baby als eerste hapje en wat laat je nog even staan?

meer lezen ...
Extra aandacht voor: Extra aandacht voor voeding baby

Suiker levert wel calorieën maar bevatten verder geen nuttige voedingsstoffen. Wees dus  zuinig met toegevoegde suikers in vruchtensappen en in heel veel andere voedingsmiddelen. Kijk altijd op het etiket, benamingen die je voor suiker kunt tegenkomen zijn: fructose, glucose, dextrose, sucrose, glucosestroop. Ook fruit (dus ook ongezoet vruchtensap) bevat veel (vruchten)suiker. Beperk fruit en vruchtensap […]

meer lezen ...
Veiligheid  5-8 mnd Veiligheid 5-8 mnd

Een ongeluk zit in een klein hoekje, hier let je op.

meer lezen ...
Ziekte 5-8 mnd Ziekte 5-8 mnd

Deze kwaaltjes komen in deze periode vaak voor.

meer lezen ...
Ontwikkeling  5-8 mnd Ontwikkeling 5-8 mnd

Wat kan je baby al en hoe stimuleer je de ontwikkeling?

meer lezen ...

Minimaal 3 tekens

Jouw Tools Wijzers en Gidsen