Week 22. ongeveer 27 cm lang en weegt zo’n 450 gram

Week 22. ongeveer 27 cm lang en weegt zo’n 450 gram

Week22

Van week tot week zwangerschap week 22

De Baby: Hij is ongeveer 27 cm lang en weegt zo’n 450 gram. Eigenlijk is het alleen nog een kwestie van groeien.
Alle organen zijn natuurlijk al lang aangelegd, maar sommige organen kunnen nog niet goed werken.

Het geslacht van de baby is nu uitwendig goed te zien, dus als er een echo gemaakt moet worden dan kan je vragen of het een jongen of meisje is.

De huid van de baby is nu nog erg rimpelig, dat komt omdat er nog steeds geen onderhuids vet is.

Jij: Voor de meeste vrouwen is dit een rustige periode. Meestal zijn er niet zoveel klachten en gaat alles zo zijn gangetje. Een goede periode om samen nog even op reis te gaan. Mochten jullie op vakantie naar het buitenland gaan dan zijn er wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden.

Vooral als dit niet je eerste kindje is kan je soms al wat last hebben van harde buiken. Zeker als je druk bent geweest kan de baarmoeder protesteren door hard te worden. Een paar keer een harde buik per dag is niet erg. Maar heb je het veel vaker, dan is het toch echt een teken dat je het rustiger aan moet gaan doen.

Je kan nu merken dat je huid meer pigment bevat. Sommige vrouwen krijgen een donkere streep tussen het schaambot en de navel: de Linea Nigra.
Ook kan het zijn dat je vlekkerig bruin wordt als je in aanraking komt met de zon. Probeer dus eerst voorzichtig uit of je hier geen last van hebt.

Ook andere huidproblemen, zoals jeuk en puistjes worden in de zwangerschap vaker gezien.

Als jullie niet getrouwd zijn en je partner voor de wet de vader (of moeder) van jullie kind wil worden, dan moet het kind erkend worden.

In deze periode van de zwangerschap daalt bij veel vrouwen de bloeddruk, we noemen dit de mid pregnancy drop. Een heel gezond teken, maar wordt je bloeddruk echt wat laag dan kun je er wel duizelig van worden.

Onze missie:
Als verloskundigen (ja, babyopkomst is van verloskundigen mocht je dat nog niet weten 😉) willen we zo graag dat jij een gezonde zwangerschap hebt én een fantastische bevalling. Dat is dan ook de belangrijkste reden dat we deze site hebben én online zwangerschapscursussen hebben ontwikkeld.
Door jou alle informatie te geven die je nodig hebt om gezond zwanger te zijn en je goed voor te bereiden op je bevalling hopen we een klein steentje bij te dragen aan een fijne zwangerschap en bevalling.
Natuurlijk doet bevallen pijn, wij zullen de laatste zijn die beweren dat dit niet zo is. Maar ook de eerste om te zeggen dat jij hier echt iets aan kunt doen.
Er is een groot verschil tussen pijn hebben en pijn lijden. Ken je het gezegde ‘alles wat je aandacht geeft GROEIT’? Dat is zo in de liefde, in je carrière, maar ook in beleving van bijvoorbeeld pijn. Met onze online bevalcursussen willen we jou graag leren hoe je met de pijn van de bevalling om kunt gaan. Hoe je jouw mindset zo kunt instellen dat de pijn geen loopje met je neemt. Maar ook welke tools jij kunt inzetten om de pijn te verminderen. Zodat jij straks vol vertrouwen naar je bevalling toeleeft en achteraf trots en tevreden op je bevalling terugkijkt; dat is onze missie!

Want bevallen: je lichaam kan het, maar weet je hoofd dit ook?

Interessant om nu te lezen:

Verder naar week 23


Interessante artikelen voor deze zwangerschapsweek

Kind erkennen Kind erkennen

Ben je niet getrouwd dan kan het zijn dat je je kind moet erkennen om als ouder geregistreerd te worden.

meer lezen ...
Zwangerschapscursussen, het aanbod is groot. Waar let je op? Zwangerschapscursussen

Er is veel keuze als het gaat om zwangerschapscursussen, maar ook veel kwaliteitsverschil.

meer lezen ...
vakantie in de zwangerschap Op vakantie in de zwangerschap

Heerlijk nog even erop uit voordat de baby geboren wordt. Maar waar moet je op letten als je als zwangere naar het buitenland gaat?

meer lezen ...
Duizeligheid Duizeligheid, hartkloppingen en kortademigheid

Duizeligheid, hartkloppingen en kortademigheid komen regelmatig voor in de zwangerschap. Je kunt zelf veel doen om het onder controle te krijgen.

meer lezen ...
Huidproblemen Jeuk, puistjes, vlekken. Alles over huidproblemen

Jeuk, striae, vlekken, allerlei huidproblemen doen zich voor in de zwangerschap. Kun je er iets tegen doen?

meer lezen ...
Zonnen of zonnebank

Voor zowel de gewone zon als voor de zonnebank geldt, wees voorzichtig. Door de zwangerschap krijgen veel vrouwen een andere pigmentatie van de huid, hierdoor kan je vlekkerig bruin worden. Sommige vrouwen krijgen het zogenaamde zwangerschapsmasker. Een maskervormige verkleuring in het gezicht. Het vervelende is dat het niet altijd volledig verdwijnt na de zwangerschap. Probeer […]

meer lezen ...

Minimaal 3 tekens

Jouw Tools Wijzers en Gidsen