Week 23. Maak contact met je baby

Week 23. Maak contact met je baby

Week23

Week 23 Zwangerschap van week tot week

De Baby: Geluiden van buiten komen nu echt goed door bij de baby. Dit betekent dat zowel jij als je partner nu echt contact kunnen maken met de baby. Praat tegen hem, zing liedjes en laat hem bijvoorbeeld wennen aan één bepaald nummer wat jullie beiden mooi vinden.
Er wordt gedacht dat een baby ook na de geboorte zal reageren op een nummer wat hij in de baarmoeder vaak gehoord heeft. De theorie is dat je een baby rustig kunt krijgen door dit nummer voor hem te draaien als hij huilt of onrustig is.

Ook met je hand kun je contact maken met de baby. Veel baby’s komen naar je hand toe als je die op de buik legt.

De bloedvaten in de longen ontwikkelen zich. Deze bloedvaten heeft de baby na de geboorte nodig om zuurstof uit de lucht op te nemen en koolzuurgas af te geven.

Jij:

Als dit jullie eerste kind is, mogen jullie zelf kiezen welke achternaam jullie kind krijgt.

Als jullie niet getrouwd zijn moet je partner jullie kind erkennen om ook wettelijk de ouder te worden. Erkennen doe je bij voorkeur in de zwangerschap. Na de geboorte moet dan ook het ouderlijk gezag nog geregeld worden.

Klussen in de babykamer
Het wordt tijd om de babykamer in orde te maken. Maar wat mag je nu wel of niet als je zwanger bent. Hoe zit dat met verven en andere chemische stoffen?

Wanneer ga je met verlof?
Heb je al nagedacht wanneer je met zwangerschapsverlof wilt gaan. Misschien denk je nu dat je zo lang mogelijk wilt doorwerken, je voelt je waarschijnlijk prima in deze periode, dus waarom niet. Nou…er zijn nogal wat redenen om met 34 weken te starten met je verlof

Interessant om nu te lezen:

Verder naar week 24

 


Interessante artikelen voor deze zwangerschapsweek

Achternaam Welke achternaam krijgt je kind

Naast de keuze voor de voornaam mogen jullie ook kiezen welke achternaam jullie kind krijgt. Hier zijn wel een paar regels aan verbonden.

meer lezen ...
Zonnen of zonnebank

Voor zowel de gewone zon als voor de zonnebank geldt, wees voorzichtig. Door de zwangerschap krijgen veel vrouwen een andere pigmentatie van de huid, hierdoor kan je vlekkerig bruin worden. Sommige vrouwen krijgen het zogenaamde zwangerschapsmasker. Een maskervormige verkleuring in het gezicht. Het vervelende is dat het niet altijd volledig verdwijnt na de zwangerschap. Probeer […]

meer lezen ...
Slaapproblemen ; welke slaaphouding is het beste als je zwanger bent? Slaapproblemen: slaaphouding

De beste slaaphouding is op je linkerzij. Waarom?

meer lezen ...
Koorts in de zwangerschap Koorts in de zwangerschap

Kan koorts in de zwangerschap kwaad?

meer lezen ...
Verlofregelingen Verlofregelingen

Welke verlofregelingen zijn er als je zwanger bent? Hoe zit het precies met zwangerschapsverlof? Hoeveel dagen heeft je partner recht op verlof? Wat als je werkloos of ziek bent? En hoe is het geregeld als je zelfstandige bent?

meer lezen ...
Bekkenpijn Bekkenpijn

Zo’n 10% van de zwangere heeft last van haar bekken. Wanneer moet je hulp zoeken?

meer lezen ...

Minimaal 3 tekens

Jouw Tools Wijzers en Gidsen