Week 24. Ongeveer 29 cm en 600 gram

Week 24. Ongeveer 29 cm en 600 gram

Week24

Week 24 Zwangerschap van week tot week

De Baby: Ongeveer 29 cm lang en 600 gram zwaar is de baby nu. Al vrij lang, maar nog erg mager dus. Er is nog geen onderhuids vet opgebouwd, maar dat begint nu te komen. De periode die nu komt, zal de baby gebruiken om uiteindelijk dat lekkere dikke babytje te worden straks bij de geboorte.

De baby is nu volop in beweging. Hij heeft nog alle ruimte om rond te springen en je kan hem overal in je buik voelen.

Jij zult de afgelopen weken hebben gemerkt dat je buik opeens heel hard is gaan groeien. Je hebt nu een voor iedereen een zichtbaar buikje. De baarmoeder zal nu iets boven je navel zitten. Je kunt contact maken met de baby door tikjes op je buik te geven. Veelal zal de baby reageren door naar je hand toe te komen en hier te schoppen.

Als je van plan bent om straks borstvoeding te gaan geven, is het goed om nu je voor te breiden.

Eigenlijk hoef je als je zwanger bent niets te doen, je lijf bereid zich er al helemaal op voor.
Wat wel belangrijk is, is dat je zelf informatie over het geven van borstvoeding zoekt of een informatie-avond of borstvoedingscursus gaat volgen.

Het lijkt raar maar dat is het niet. Borstvoeding geven is wel de meest natuurlijk manier van het voeden van je baby maar het is wel iets wat je moet leren.
Natuurlijk is er ook nog de kraamhulp maar die is er maar een beperkt aantal uren per dag. Het grootste deel van de dag/nacht ben je als verse ouders alleen met je pasgeboren baby. Dan is het prettig als je al wat meer weet over hoe het borst voeden gaat en wat daarbij belangrijk is.
Net zo goed als je je voorbereid op de bevalling, is het ook prettig om je voor te bereiden op wat daarna komt. Als je meer weet, voel je je zekerder en zal het beter gaan.
Op onze site lees je alles over borstvoeding

Autostoeltjes..pff wat een keuze
Direct vanaf de geboorte heb je een autostoeltje nodig. Maar wat een keuze, wat is nu handig. I-size, wat is dat nu weer?  Waar let je op bij de aankoop van een autostoeltje.

Contact maken met je babyContact maken met je baby
Jullie kunnen al heel goed contact maken met de baby. Zowel jij als je partner kunnen tegen de baby praten en de baby naar je hand lokken als de hand op de buik wordt gelegd.

Ondergoed wat helpt bij pijnklachten??
Last van lage rugpijn, bekkenpijn of harde buiken? Er is ondersteunend ondergoed wat echt helpt bij deze klachten.

Interessant om nu te lezen:

 

Verder naar week 25


Interessante artikelen voor deze zwangerschapsweek

Contact maken met de baby Contact maken met de baby in de buik

Hoe maak je contact met de baby in de baarmoeder? Zo halverwege de zwangerschap kan je baby alles horen en vindt hij/zij het leuk om met jou te spelen.

meer lezen ...
Is het veilig? Mag ik? Is het veilig? Mag ik?

Mag je je haar verven? Naar de sauna? Brie eten? en nog veel meer weetjes

meer lezen ...
Verlofregelingen Verlofregelingen

Welke verlofregelingen zijn er als je zwanger bent? Hoe zit het precies met zwangerschapsverlof? Hoeveel dagen heeft je partner recht op verlof? Wat als je werkloos of ziek bent? En hoe is het geregeld als je zelfstandige bent?

meer lezen ...

Minimaal 3 tekens

Jouw Tools Wijzers en Gidsen