Je bent 37 weken zwanger

Je bent 37 weken zwanger

De baby 37 weken zwanger:

Hoe groot is de baby bij 37 weken?

Hij weegt nu zo'n 2,8 kilo en is ongeveer 49 centimeter lang. Je baby vult je hele buik, hij heeft geen ruimte meer om koppeltje te duikelen. Als je baby nu met zijn billen naar beneden ligt (stuitligging) is de kans klein dat hij nog draait, hoewel het wel kan als je meerdere kinderen hebt gehad. Bij vrouwen die meerdere keren zwanger zijn geweest zien we dat de ruimte in de buik groter is door slappere buikspieren. Hierdoor kunnen hun baby's vaak nog tot aan de bevalling koppeltje duikelen.

Wel kan je baby nog van links naar rechts draaien, voel je hem/haar de ene keer links schoppen, dan kan het zomaar zijn dat je hem later rechts voelt. Om zijn as draaien kan je baby nog tot de bevalling.

37 weken, je baby is voldragen:

Een bevalling die tussen de 37 en 42 weken plaatsvindt noemen we OP TIJD ( de medische term is Aterme). Vanaf deze week mag je thuis of poliklinisch onder leiding van je eigen verloskundige bevallen.

 

Jij 37 weken zwanger;

Hoewel je baby nu geboren mag worden is het ook niet gek als het nog een paar weken duurt. Ga er dan ook niet op zitten wachten en let niet op ieder pijntje wat je voelt.

Zoek zoveel mogelijk afleiding en ga de deur uit om leuke dingen te doen zolang je dit nog kunt.

Klachten en symptomen bij 37 weken:

Voorweeën en andere pijntjes

Regelmatig kun je nu een harde buik krijgen of last van voorweeën  hebben. Voorweeën komen vaker voor bij een tweede of volgende zwangerschap, maar ook bij een eerste kun je er last van hebben.

Harde buiken zijn niet pijnlijk, voorweeën wel. Het is dan ook moeilijk om het onderscheid te maken tussen voorweeën en de “echte” bevalling.

Om je enige houvast te geven de volgende tip:

Voorweeën kunnen best pijnlijk zijn, en je kan er echt uren van wakker liggen, maar ze blijven steeds zo ongeveer hetzelfde.

Ze komen bijvoorbeeld om de 6-7 minuten (soms ook vaker), doen pijn en houden een halve minuut ofzo aan, maar dat is het dan ook.

Je merkt niet dat ze steeds iets vaker komen of steeds iets langer duren of steeds iets meer pijn gaan doen. Zolang dat niet zo is, kun je ervan uitgaan dat het voorweeën zijn en niet het begin van de bevalling.

Bij een bevalling zie je namelijk dat het patroon en de kracht van de weeën verandert. Ze worden steeds iets sterker, komen korter op elkaar en doen steeds iets meer pijn.

Alles over weeën, wat zijn de echte ontsluitingsweeën en wat niet, lees je op de site.

Verwacht je je eerste kindje?

Lees dan zeker even het artikel over de eerste 4 cm ontsluiting.

Die kunnen bij een eerste best lang duren omdat er veel voorwerk moet plaatsvinden voordat de baarmoedermond open kan.

Geen zwangerschapscursus gevolgd en nu toch wel een beetje spijt dat je je niet beter hebt voorbereid?

Het is nog niet te laat. Met onze online bevalcursussen kun je ook nú nog starten.

Tip: Maak wat gezonde maaltijden en vries ze in. Je zult er blij mee zijn als de baby straks geboren is en je druk bent met verzorgen, voeden, knuffelen enzovoort

Interessant om te lezen 37 weken zwanger:

Meest gestelde vragen 37 weken zwanger:

Maak je geen zorgen, als de bevalling écht begonnen is weet je dat. Vrouwen twijfelen soms of de bevalling begonnen is of dat het voorweeën zijn, in dit artikel lees je het verschil.

Bij 37 weken bevalt ongeveer 4% van de vrouwen

Ja dat mag. Een normale zwangerschapsduur is tussen de 37 en 42 weken. In die 5 weken mag je, als je dat wilt, thuis bevallen.

sandra vuik verloskundige en hoofdredacteur baby op komst

Sandra Vuik

Verloskundige en hoofdredacteur

Dit bericht delen of bewaren?

Deel dit bericht via Facebook, Twitter, e-mail of WhatsApp. Later lezen of zelf bewaren? Mail het dan naar jezelf.

Met een zelfverzekerd gevoel bevallen?
In deze cursussen antwoorden op al jouw vragen.