Commode – BabyUitzet

 

In onze babyuitzet gids natuurlijk ook alle informatie voor het kopen van een commode

babyuitzet_026Een commode wordt veel gebruikt, je kleed je baby erop aan, wast en verschoont haar erop. Een bijna onmisbaar product uit je babyuitzet lijst.

Vaak sta je een wat langere tijd aan de commode, een goede hoogte is dan ook heel belangrijk voor het behoud van een gezonde rug.

Een commode kun je kant en klaar in de winkel kopen, maar een afgedankt ladekastje kan vaak ook prima omgebouwd worden tot aankleedtafel. Heb je weinig ruimte, dan kun je ook een stevig blad opklapbaar aan de muur bevestigen. Zorg ervoor dat onder het blad in neergeklapte stand er minstens 2 beugels zitten die het blad goed ondersteunen en uiteraard heel goed bevestigd zijn.

Let op de volgende zaken bij aankoop, of als je een commode zelf ga maken:

  • Achterkant en zijkanten zijn bij voorkeur voorzien van een opstaande rand van minstens 3 cm hoog. Als je commode tegen een muur staat hoeft dit niet.
  • Zit er geen achter- of zijwand op de commode dan moet het aankleedkussen vastgemaakt kunnen worden
  • Een groot werkblad is handig, niet alleen het aankleedkussen   moet ruimte hebben, maar ook de kleertjes, verzorgingsartikelen, kruik en vaak een bakje met water of een bakje met billendoekjes. De afmeting moet minimaal 65 cm breed en 38 cm diep zijn.
  • Voor jouw comfort moet het werkblad een aantal centimeter naar voren uitsteken (anders moet je teveel naar voren buigen wat slecht is voor je rug)
  • Jouw voeten kunnen onder de commode staan.
  • Al het materiaal is glad afgewerkt, hoeken en randen zijn afgerond, er zitten geen scherpe punten of uitsteeksels aan.
  • Heeft de commode wieltjes, dan moeten er minstens 2 vastgezet kunnen worden.

Koop een aankleedkussen met opstaande randen en minstens 2 hoezen voor om het kussen.Als je je kind gaat verschonen, zorg dan altijd dat je alle benodigde materialen (luier, kleertjes, watten en water of billendoekjes enzovoort) klaar hebt liggen op het werkblad, zodat je je baby nooit alleen hoeft te laten. Toch iets vergeten? Leg je baby terug in bed en pak wat je vergeten bent.

Laat je baby NOOIT alleen op de commode liggen.

Zet de commode niet te dicht bij de verwarming en ook niet bij een raam. Zowel teveel warmte als kou vanuit het raam is niet fijn voor je baby.

Precies weten wat je allemaal nodig hebt voor de babyuitzet? Check onze babyuitzet lijst / checklist


Gerelateerde Baby Uitzet artikelen

Jouw Verlanglijst – BabyUitzet Jouw Verlanglijst – BabyUitzet

Wil jij kraamkadootjes krijgen die je echt nodig hebt en leuk vindt? Maak dan een verlanglijstje.

meer lezen ...
checklist babyuitzet / uitzetlijst baby Checklist babyuitzet – BabyUitzet

Babyuitzet: De complete checklist babyuitzet / uitzetlijst voor je baby en jezelf: Klik op de linken voor meer  informatie over het betreffende product in je babyuitzet. Wij vertellen je dan waar je op moet letten vóór de aankoop. Babyuitzet: SLAPEN Babyuitzet: IN BAD O 2 kruiken O bad en/of tummytub O 2 kruikenzakken O badstandaard O wieg of ledikant O babyzeep […]

meer lezen ...
Speelgoed, waar let je op bij aankoop – BabyUitzet

Speelgoed moet in Nederland aan de strenge eisen van de Warenwet voldoen, maar het verplichte CE-merk geeft echter geen garantie dat het speelgoed altijd volkomen veilig is. Zelf goed opletten bij de aankopen voor je babyuitzet blijft dus heel belangrijk. Hieronder staan een aantal zaken waar je echt op moet letten: Hard plastic wordt zacht […]

meer lezen ...
Veiligheid in huis Veiligheid in huis – BabyUitzet

Een babyproof huis zou ook onderdeel moeten zijn van je babyuitzet. Je wilt natuurlijk het allerbeste voor je baby. Bij de aankopen voor je babyuitzet let je volop op de veiligheid, maar hoe veilig is jouw huis voor een baby? Je hebt goed nagedacht over de voeding, je kiest met zorg een babyfoon die bij […]

meer lezen ...
Kruiken – BabyUitzet

Welke soort kruiken zijn handig en belangrijker nog, zijn alle soorten kruiken even veilig? Ook dit lees je in onze babyuitzet gids. Het wordt a.s. ouders niet makkelijk gemaakt bij de aankoop van alle spullen voor de babyuitzet, ook voor kruiken zijn er weer keuzes te over . Of je baby nu in de zomer […]

meer lezen ...
babyuitzet; wat koop je wanneer Wat koop je wanneer – BabyUitzet

Zo veel te kopen, maar wat koop je wanneer?

meer lezen ...
Slapen Slapen – BabyUitzet

Veilig slapen voor je baby, hoort dat ook bij de babyuitzet gids? In principe wel, in onze babyuitzet gids vertellen we je niet alleen wat je nodig hebt, maar ook wat je kunt doen om je baby zo veilig mogelijk te laten zijn. Om je baby veilig te laten slapen zijn een aantal zaken van […]

meer lezen ...