Draagdoek of draagzak – BabyUitzet

Je baby dragen in een draagdoek of draagzak is voor veel ouders een genot. Je baby is dicht bij je, heerlijk voor jou en je baby. Baby’s die gedragen worden zijn vaak rustiger, huilen minder, dan baby’s die niet gedragen worden. Daarnaast heb je beide handen vrij om je dagelijks werk te doen en ben je heel mobiel als je je baby draagt. Geen gedraai met de kinderwagen in winkels en getrek trapje op en af. Bovendien blijkt uit onderzoek dat de binding tussen ouder en kind beter is als een baby veel gedragen wordt. Veel vaders vinden het heerlijk om hun kind bij zich te dragen. In de kinderwagen heb je toch niet echt binding met je kind.

In de draagdoek of draagzak ligt je kind heerlijk tegen jou aan, je kunt zo een kusje op het hoofdje geven EN je bent vrij in je doen en laten.

Een draagdoek/draagzak geeft vele voordelen, zowel jezelf én voor je baby. Lees in ons dossier babyuitzet wat de voordelen van een draagdoek of draagzak zijn:

  •  Een pasgeborene heeft veel behoefte aan een veilige omgeving. In een draagdoek of draagzak is hij dicht bij zijn verzorger, hij ruikt je en hoort je hartslag. Hier worden baby’s rustig van. Baby’s die gedragen worden huilen veel minder.
  • De binding tussen jou en je baby verloopt veel beter als je je baby draagt
  • Baby’s die last hebben van reflux hebben minder last als ze gedragen worden (doordat ze rechtop vervoerd worden ipv liggend.
  • Er zijn onderzoeken die zeggen dat de motorische en sociale ontwikkeling van je baby wordt gestimuleerd door hem te dragen
  • Veel minder afgeplatte hoofdjes omdat de baby minder in bed of in de kinderwagen ligt.
  • Je hebt je handen vrij om andere dingen te doen, zoals je dagelijkse taken.
  • Je bent mobieler. Je kunt je makkelijker met je baby begeven in drukke en kleine ruimtes dan met een kinderwagen.

Een goede draagdoek of draagzak ondersteunt je baby goed en verdeelt het gewicht over jouw bovenlichaam. Hierdoor is dragen van je baby veel minder zwaar dan veel mensen denken. Je baby vindt het heerlijk om bij je te zijn en jij hebt je handen vrij. Ideaal bij het boodschappen doen of als je de stad in wilt. Geen gedoe met een kinderwagen in een drukke omgeving.
Een draagdoek of draagzak kan de kinderwagen niet vervangen. In sommige gevallen kies je voor de kinderwagen een andere keer voor de draagdoek.

Een draagdoek kun je prima kopen als je toch op pad bent voor je babyuitzet. Een draagzak koop je als je baby geboren is, dit in verband met de maatvoering. In onze aankooptips voor je draagdoek of draagzak vind je hier meer informatie over.


Gerelateerde Baby Uitzet artikelen

Jouw Verlanglijst – BabyUitzet Jouw Verlanglijst – BabyUitzet

Wil jij kraamkadootjes krijgen die je echt nodig hebt en leuk vindt? Maak dan een verlanglijstje.

meer lezen ...
Soorten draagdoek draagzak Welke soorten draagdoek/draagzak zijn er

Draagdoek draagzak of sling? Draagdoek ook wel wrap genoemd                                                                                                        Zoals het woord al zegt, het gaat hier om een doek die je zelf om je lichaam knoopt. Een draagdoek of wrap is een groot stuk stof wat je om je bovenlichaam en beide schouders wikkelt. Ze zijn erg populair omdat ze makkelijk aan te […]

meer lezen ...
Zo draag je veilig en ergonomisch verantwoord Draagdoek; veilig en ergonomisch verantwoord

Let altijd op of je baby niet te warm wordt.  Als je baby’s buik en rug zweterig zijn, moet je hem uit de draagzak of –doek halen. Doordat je je baby zo dicht bij jou draagt, verwarm jij hem met je lichaam. Kleed je kindje dan ook niet te warm aan. In de zomer moet […]

meer lezen ...
Juiste manier gebruik draagdoek Draagdoek goed gebruiken – BabyUitzet

Het dragen van je baby is makkelijk, veilig en voelt heerlijk voor het kind. Maar hoe draag je je baby ergonomisch verantwoord?

meer lezen ...
Aankooptips draagdoek of draagzak Aankooptips draagdoek/draagzak

Lees onze tips waar je op moet letten als je een draagdoek of -zak gaat kopen

meer lezen ...

Gerelateerde artikelen

Mijn zwangerschap Mijn zwangerschap

Volg jouw zwangerschap per DAG. Afgestemd op jouw zwangerschapsduur. Volop tips, adviezen en weetjes.

meer lezen ...