Welke soorten kinderwagens zijn er – BabyUitzet Gids

Welke soorten kinderwagens zijn er:

Er zijn veel soorten kinderwagens te koop. Voor pasgeborenen is eigenlijk alleen de zogenaamde combiwagen geschikt. Dit is een kinderwagen en wandelwagen in één. Een combiwagen is te gebruiken vanaf de geboorte tot circa 4 jaar.
De eerste maanden gebruik je de combiwagen met een reiswieg of autostoeltje (let op, je baby mag niet al te lang in een autostoeltje zitten, niet langer dan 2 uur is het advies).
Als je baby goed zelfstandig kan zitten vervang je de reiswieg voor een zitje.
Een kinderwagen is geschikt voor een pasgeborene als er een reiswieg op past.

Op de meeste combiwagens kun je een autostoeltje plaatsen, maar niet ieder merk autostoel past op iedere kinderwagen, vraag dit dus eerst na. Soms moet je er wel een adapter bij kopen om het autostoeltje vast te klikken op het onderstel. Sommige merken verkopen zowel combiwagens als autostoeltjes, in dat geval past hun eigen autostoeltje vaak zonder dat je er apart een adapter bij hoeft te kopen. Niet alle autostoeltjes kunnen op een kinderwagen geplaatst worden. Let dus bij aankoop van je kinderwagen ook op welke autostoel je wilt kopen.

Autostoel en kinderwagen in één:
Heb je genoeg van het zeulen met een zware autostoel? Genoeg van die overvolle koffer bij een uitstapje?
Dankzij de Doona autostoel en kinderwagen in één hoef je geen aparte wandelwagen meer mee te nemen. Deze groep 0+ autostoel tover je immers met één druk op de knop om tot een veilige en comfortabele kinderwagen. Ideaal voor een uitstapje met je kindje van 0 tot 15 maanden.

Echte kinderwagens worden bijna niet meer geleverd. Officieel noemen we het een kinderwagen als er alleen een reiswieg op past, deze kinderwagens zijn geschikt vanaf de geboorte tot ongeveer 9 maanden, daarna moet je een wandelwagen kopen.

Hetzelfde geldt voor wandelwagens, ook die worden bijna niet meer geleverd omdat meeste ouders de voorkeur hebben voor een combiwagen. Die koop je immers één keer en gaat mee tot je baby niet meer in een wandelwagen wil. Een wandelwagen kun je gebruiken vanaf 6-8 maanden tot je kind 4 jaar oud is, er past alleen een zitje op.

Wil jij ruime keuze, goede service en snelle levering? Kijk dan eens op de site van onze partner Babylux naar hun ruime assortiment kinderwagens.

Buggy: lijkt op een wandelwagen, maar is lichter, klapt anders op en biedt veel minder steun en comfort dan een wandelwagen. Ze zijn overigens wel een stuk goedkoper dan een wandelwagen. Een buggy is makkelijk als je regelmatig naar de stad of in het openbaar vervoer gaat met je baby. Hij is licht, wendbaar en klapt makkelijk op. Je hebt ook buggy’s die geschikt zijn voor 2 zitjes, de zogenaamde duo buggy’s

Yoyo+ Plus 6m+ buggy de Babyzen bij onze partner Babylux:
De Babyzen Yoyo+ Plus 6+ buggy is uiterst wendbaar en compact en voldoet aan de eisen van moderne ouders die de wereld willen verkennen met hun kleintje.
De Yoyo buggy is de perfecte bondgenoot om met een jong kindje naar zee te trekken, op familiebezoek te gaan en naar de andere kant van de wereld te reizen. De Yoyo+ buggy is een evolutieve vervoersoplossing. Je kan hem reeds vanaf de geboorte gebruiken met de Newborn Pack (los verkrijgbaar) of een autostoel groep 0 (los verkrijgbaar) tot de leeftijd van 3,5 jaar ongeveer (max. 18 kg).

Duowagen: een combiwagen die geschikt is om 2 kinderen tegelijk in te vervoeren. Dit kan een tweeling zijn, maar ook 2 kinderen van verschillende leeftijd. Op de meeste duowagens kun je 2 reiswiegen, 2 zitjes of een reiswieg en een zitje plaatsen. Er zijn zelfs duowagens die je kunt inschuiven tot een enkele wagen. Makkelijk als je bijvoorbeeld je oudste kind naar het kinderdagverblijf brengt en erna met je baby gaat winkelen. Zodra je de oudste hebt afgezet haal je het zitje eraf en schuif  je de wagen in tot het formaat voor 1 kind.


Gerelateerde Baby Uitzet artikelen

Hier let je op bij aankoop kinderwagen – BabyUitzet Gids Hier let je op bij aankoop kinderwagen – BabyUitzet Gids

Babyuitzet: het kopen van een kinderwagen vraagt goede voorbereiding. Hoe ga je de kinderwagen gebruiken, woon je klein of op een bovenhuis? Moet de kinderwagen mee in openbaar vervoer? Allemaal zaken waar je bij stil moet staan bij de aankoop van je kinderwagen Babyuitzet: video aankoop kinderwagen

meer lezen ...
Kinderwagens; prijzen

Er zijn heel grote prijsverschillen tussen kinderwagens, niet alleen tussen merken maar ook tussen verschillende winkels. Let hierbij wel op of de goedkope aanbieding die je ziet wel vergelijkbaar is met de andere winkel waar jouw keuze duurder is. Soms zie je aanbiedingen die op het eerste gezicht heel goedkoop lijken, maar dan zitten er […]

meer lezen ...
Kinderwagen accessoires

Babyuitzet: Kinderwagen accessoires Er zijn heel veel   kinderwagen accessoires te koop, bedenk van te voren welke je nodig hebt voor je babyuitzet zodat je je in de winkel niet laat verleiden tot aankopen die je eigenlijk niet nodig hebt. Adapter voor een autostoeltje wordt niet bij alle merken standaard bijgeleverd, soms moet je ze […]

meer lezen ...
Kinderwagen tweedehands kopen?

Babyuitzet: Kun je een kinderwagen tweedehands kopen? Is het veilig om een kinderwagen tweedehands te kopen? Een kinderwagen gaat jaren mee. Als je hem maar voor één kind wilt gaan gebruiken is het een flinke investering en kun je overwegen hem tweedehands te kopen. Denk je dat je meerdere kinderen wilt, dan is een tweedehands […]

meer lezen ...

Gerelateerde artikelen

Kraamzorg

Tijdens de eerste controle bij de verloskundige, krijg je meestal een inschrijfformulier mee voor kraamverzorgster. In principe moet je de kraamverzorgster voor de 16e week van je zwangerschap aanvragen. Kraamzorg wordt vergoed vanuit de basiszorgverzekering, maar kent wel een eigen bijdrage. In 2015 is deze eigen bijdrage € 4,15 per uur. Afhankelijk van hoe je verzekerd […]

meer lezen ...