Ziektewet en vakantiedagen

Je kunt hier van gedachten wisselen met vrouwen die ook zwanger zijn. Hier kun je discussiëren met zwangeren die onder behandeling zijn bij de verloskundige. Hoewel dit forum is bedoeld voor en door bezoekers, zal de verloskundige dit forum regelmatig bezoeken en daar waar nodig haar mening geven.

Ziektewet en vakantiedagen

door Sanne Lamme » Zo Mrt 11, 2018 7:38 pm

Hallo,
Ik ben 14 weken in verwachting. Het was totaal onverwacht en lichamelijk was ik er eigenlijk nog niet aan toe. Mijn eerste wordt morgen 1 jaar. Ik heb nog rugklachten na de eerste zwangerschap waarvoor ik therapie volg. Ik heb daarom ook meteen aangegeven dat ik mijn vakantiedagen aan mijn verlof wil plakken zodat ik iets meer tijd kan nemen om te herstellen. Mijn werkgever wil mij dit niet geven omdat dit niet collegiaal zou zijn naar mijn collega's die vorig jaar al uren voor mij moesten werken en dit jaar dus weer. En de vakantiedagen zouden dan ook in de decembermaand vallen wanneer het erg druk is op het werk en ook iedereen al extra moet werken. In januari mag ik ze wel opnemen.
Óók gaf zij aan dat als ik vroegtijdig last krijg van mijn rug en daardoor meer pauzes moet inplannen zij liever heeft dat ik de ziektewet in ga. Omdat dit voor haar 100% vergoed wordt en extra pauzes kosten haar geld. Ik voel mij dus totaal niet gesteund.
Wie herkent dit? Hoe hebben jullie zo'n vergelijkbare situatie opgelost?
Ik hoor het graag,
Vriendelijke groet,
Sanne
Gebruikers-avatar
Sanne Lamme

Minimaal 3 tekens

Jouw Tools Wijzers en Gidsen