Maak kennis met Sandra

sandraMijn naam is Sandra Vuik,  online verloskundige. Tot 2004 heb ik als verloskundige een eigen praktijk gehad in het oosten van Nederland. Dit was op een gegeven moment niet meer te combineren met het werk aan deze site. Vandaar dat ik in 2004 besloten heb mijn praktijkdeel te verkopen.

Daarna heb ik een aantal jaren nog als waarneemster gewerkt, praktijken waar iemand ziek was of op vakantie konden mijn hulp inroepen. Sinds 2009 werk ik niet meer in de praktijk. Het was niet meer te combineren met mijn werk voor deze site. Hierdoor heb ik wel veel meer tijd gekregen om erg goed op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen op mijn vakgebied. Ik volg veel bij- en nascholingen en zoek op internet continue naar de laatste wetenschappelijke onderzoeken met betrekking tot zwangerschap, geboorte en voeding.

Voeding??? Ja, want sinds april 2012 ben ik afgestudeerd als leefstijlcoach. De laatste jaren wordt door allerlei onderzoeken het effect van voeding op de ontwikkeling van de foetus, maar ook het effect van voeding op het risico van complicaties in de zwangerschap, steeds duidelijker. Als verloskundige had ik te weinig kennis van dit vakgebied. Omdat ik voeding zo belangrijk is in (en voor) de zwangerschap heb ik besloten om mij hierin bij te scholen. In maart 2011 ben ik dan ook gestart met de post HBO opleiding tot leefstijlcoach, wat inhoudt dat ik nu ook deskundige ben in voeding, beweging, ontspanning en coaching. Op de site zal lees je hier dan ook van alles over. Vrouwen die behoefte hebben aan extra begeleiding qua voeding kunnen contact met mij opnemen voor persoonlijke begeleiding via mail of skype.

In mijn oude praktijk begeleidde mijn collega’s en ik ongeveer 500 zwangeren per jaar. Je begrijpt dus dat ik in de loop der jaren al heel wat zwangeren en hun partners heb begeleid in deze bijzondere periode in hun leven. Ook voor mij als verloskundige is iedere bevalling nog steeds een zeer bijzondere gebeurtenis.

Het begeleiden van een stel in deze periode geeft zeer veel voldoening, maar het valt ook op dat veel zwangeren en hun partners met dezelfde vragen en kleine klachten zitten. Vragen en klachten waar men onzeker en soms angstig van wordt. Er gebeurt zoveel in je lichaam waar je vaak geen reden voor weet. Het is dan heel prettig als je hier ergens een verklaring voor kunt vinden.

Op internet zijn vele sites over zwangerschap en bevalling te vinden. Maar veelal is de bron van de informatie op die sites onduidelijk. In de praktijk merken we als verloskundigen dan ook dagelijks dat mensen veel op internet lezen, maar helaas ook nogal eens dingen voor waar aannemen die niet juist blijken te zijn.
Dit was voor mij, in 1999, de reden om deze site te starten.
Als verloskundige vind ik het gewoon heel belangrijk dat mensen goed geinformeerd worden en niet onnodig angstig gemaakt worden door onjuiste informatie.

Tijdens mijn speurtocht op het internet kwam ik geen goede site tegen waar je antwoord kunt vinden op de meest voorkomende problemen, vragen en klachten. Dit was de eerste aanzet tot de ontwikkeling van Baby op Komst. Ik heb geprobeerd de zwangerschap, bevalling en de eerste weken na de geboorte zo volledig mogelijk te beschrijven, met alle voorkomende vragen en klachten waar ik in de dagelijkse praktijk mee geconfronteerd word.

Ik hoop dat deze site een ruggensteuntje voor jullie kan zijn en dat je antwoord kan vinden op de vragen en problemen waar je mee te maken krijgt. Maar natuurlijk bieden we op de site meer dan betrouwbare informatie. Kijk ook eens bij onze TOOLS, zoals Gewichtstoename en Jouw zwangerschap. Start ook met het bijhouden van je verlanglijst, dan krijg je tenminste de kado’s die je echt wilt hebben én je bezoek is blij dat ze weten wat ze voor jou en je baby kunnen kopen.

Veel plezier op de site en een heel goede zwangerschap toegewenst.
Groetjes
Sandra Vuik

Minimaal 3 tekens

Jouw Tools Wijzers en Gidsen