Alternatief voor pijnstilling: masturberen….

Alternatief voor pijnstilling: masturberen….

Masturberen om de pijn bij bevalling te hanteren?

Dat een bevalling geen pretje is, is algemeen bekend. Zodra je het kleintje in je armen houdt, verdwijnt die pijn echter als sneeuw voor de zon.
Maar volgens deze Australische mama is er nog een andere effectieve pijnstiller: masturberen.

De 30-jarige Angela Gallo vond een natuurlijke middeltje tegen de pijn: zelfbevrediging. Gallo beschreef in een blogpost hoe ze tijdens haar bevalling masturbeerde om zo de pijn te verzachten.

“Wees niet zo geschokt,” schrijft ze. “Bevallen en seks werken bijna exact hetzelfde. De hormonen, het gevoel, de anatomie, de hersenactiviteit, … alles is met elkaar verbonden. Onze vagina zwelt op, de bloedtoevoer wordt verhoogd, we kreunen, bewegen met onze heupen, onze ademhaling versnelt en we beginnen te zweten – het is een heilig en intiem moment. Een orgasme en een vrijpartij zijn bijna dezelfde ervaring”.

“Ik vond masturberen helemaal niet raar. De erotische massage werkte wonderwel, het verlegde mijn focus naar mijn vagina, naar de energie die in mijn binnenste borrelde. Het zorgde ervoor dat ik me verbonden voelde, maar ook alsof ik de touwtjes in handen had over wat ik voelde. De weeën waren draaglijker, en de rust tussenin voelde veel beter. Was het orgastisch op een seksuele manier? Nee. Plezierig? Ja. Het was een manier om instinctief de pijn te bestrijden.”

Volgens Angela zouden vrouwen over de hele wereld haar voorbeeld moeten volgen. En wel om deze drie redenen:

1. Wat de baby erin krijgt, krijgt de baby er ook uit
De combinatie van de hormonen (oxcytocine, endorfine en adrenaline) die worden opgewekt door stimulatie van de vagina, clitoris en tepels zorgt er ook voor dat de bevalling vlotter verloopt. Gaat de bevalling moeizaam? Probeer dan jezelf een erotische massage te geven om het proces te versnellen.

2. Het verzacht de pijn
Ooit al eens een hoofdpijn gehad die plots over was na zelfbevrediging of een vrijpartij? Het wérkt. Waarom zou het dan niet werken bij de pijn van een bevalling?

3. Het voelt goed
Het zal wonderen doen voor je humeur en hoe ontspannen je je voelt. Tijdens de bevalling ben je angstig, gestresseerd, … Al die gevoelens worden volgens Gallo onderdrukt door stimulatie van de clitoris.

Bron: goedgevoel.be

Overigens vind je, als je op internet zoekt, veel meer vrouwen die een soortgelijke ervaring melden. Dus…vibrator mee in je ziekenhuistas 😆

Wil je zwanger worden of ben je zwanger?
Met deze cursussen werk je aan een gezonde leefstijl.

Met een zelfverzekerd gevoel bevallen?
In deze cursussen antwoorden op al jouw vragen.

Je baby leren kennen? Weer fit worden na je bevalling? Ontdek onze cursussen.