Bibi Excellence fopspenen gevaarlijk

bibiHet bedrijf achter bibi fopspenen plaatst vandaag een oproep in alle grote kranten waarin ze waarschuwen voor de bibi Excellence fopspenen. Deze spenen zijn in maart 2014 geïntroduceerd en blijken bij uitgebreide testen gevaar te kunnen opleveren. De spenen doorstonden de testen niet altijd voor wat betreft het lostrekken van het mondgedeelte uit het schild.

Met andere woorden, het zachte speen deel kan losschieten en in de mond van je baby blijven steken. Dat dit heel gevaarlijk kan zijn spreekt voor zich.

Niet meer gebruiken dus deze spenen. Je herkent de Excellence fopspeen aan het woordje NEW op de verpakking en de brede afgeronde speen.

Op zich kan het gebeuren dat een artikel de uitgebreide testen niet doorstaat, dat kan gebeuren en als bedrijf is het jouw taak om hier adequaat op te reageren.

Het bedrijf achter bibi meent dit te moeten doen door een advertentie in kranten, niets mis mee. Maar wat biedt het bedrijf aan ter compensatie? Trekt het het boetekleed aan?
Dit is wat er letterlijk in de advertentie staat als advies aan de consument:

consumenten/gebruikers raden wij aan de bibi Excellence fopspenen niet meer te gebruiken en weg te gooien. Als alternatief kunt u ook de bibi Excellence fopspeen aan onderstaand adres sturen. U zult dan een ander bibi product van vergelijkbare waarde, uit ons assortiment ter vervanging ontvangen.”

Ja, dat je de speen niet meer moet gebruiken lijkt ons duidelijk. Maar dat ze dan in eerste instantie adviseren om hem weg te gooien???? Is het niet heel normaal dat je gecompenseerd wordt als een bedrijf een ondeugdelijk product heeft verkocht? Zoals het bedrijf achter bibi het nu brengt komt het over alsof je echt een zeur bent als je hem opstuurt, dat is immers het alternatief. Zij vinden het normaler dat je de speen gewoon weggooit. Zij bieden dan ook geen antwoordnummer aan zodat je het product zonder portokosten terug kunt sturen, wat je wel ziet bij andere terugroep acties. Het is toch wel heel vreemd dat als je hem terugstuurt jij met de verzendkosten wordt opgezadeld?

Wij vinden het een gemiste kans van bibi om op deze manier het boetekleed aan te trekken. De hele advertentie staat vol van hoe goed bibi wel niet is en dat er snel een nieuw product te koop zal zijn zodat wij weer een fopspeen van de beste kwaliteit kunnen kopen, zoals ze schrijven….

Terugsturen zouden wij zeggen!

Het adres voor retour sturen is:

Ticomex b.v.
Postbus 221
4700 AE Roosendaal

Nog even dit:

In augustus werd er al melding gemaakt dat de New Generation spenen van bibi mogelijk gevaarlijk zouden zijn. Toen ging het erom dat er stukjes van de speen konden loslaten. Wij hebben daar toen ook een artikel over op de site geplaatst. Het bedrijf achter bibi mailde ons toen dat we dit bericht moesten verwijderen omdat het hen schade toe bracht. Wij hebben dat niet gedaan, wel een reactie van bibi toegevoegd.
Met andere woorden: zij wisten al maanden dat hun spenen mogelijk levensgevaarlijk zouden zijn en ondernemen nu pas actie (en hoe)

Minimaal 3 tekens

Jouw Tools Wijzers en Gidsen