Eerste weken van cruciaal belang

Eerste weken van cruciaal belang

GenerationR is een grootschalig en langdurig onderzoek van de Erasmus Universiteit. Generation R onderzoekt de groei, ontwikkeling en gezondheid van 10.000 opgroeiende kinderen in Rotterdam. Deze kinderen volgen ze vanaf de vroege zwangerschap en blijven ze volgen tot hun jong volwassenheid. Centraal staat de vraag waarom het ene kind zich optimaal ontwikkelt en het andere kind niet of minder.

Regelmatig komen er interessante uitkomsten uit de onderzoeken van GenerationR.

Deze week kwamen ze naar buiten met de bevinding dat juist de eerste weken van de zwangerschap van cruciaal belang zijn voor de gezondheid van het kind.

Veel ouders denken dat hun leefstijl gedurende de zwangerschap alleen van invloed is op het kind gedurende de periode dat hij/zij in de baarmoeder zit. Maar dat is zeker niet z0

GenerationR toont nu ook weer aan dat  het kind de gevolgen van een ongezonde leefstijl voor de rest van zijn/haar leven ondervindt. 
Vooral in de eerste weken  van de zwangerschap, als je nog amper weet dat je zwanger bent, is het al heel belangrijk gezond te leve.

Kinderen die al vroeg in de zwangerschap worden blootgesteld aan een ongezonde leefstijl hebben bijvoorbeeld een verhoogd risico op hart- en vaatziekten, maar ook op overgewicht en diabetes (suikerziekte).

Overigens heeft eerder onderzoek al aangetoond dat een gezonde leefstijl al vóór de zwangerschap veel gezondheidswinst kan opleveren voor zowel moeder als kind

Jullie kind ontstaat uit jouw eicel en de zaacel van je partner. Je kunt je misschien voorstellen dat een gezonde eicel en een gezonde zaadcel veel voordelen heeft.
Zo word je sneller zwanger als je gezond eet, voldoende beweegt, geen overgewicht hebt en niet rookt. 
Verder zorgt een gezonde eicel en zaadcel voor voldoende en goede voedingsbodem voor je baby in de eerste dagen na de bevruchting. De gezondheid  van je kindje start dus al voor je zwanger bent. 

Onderzoek heeft aangetoond dat een stel wat zwanger wil worden liefst 6 maanden voor de zwangerschap al start met gezonder leven, zo min mogelijk drinken hoort daar ook bij. En natuurlijk vergeet je niet om te starten met foliumzuur!

Wil je zwanger worden of ben je zwanger?
Met deze cursussen werk je aan een gezonde leefstijl.

Met een zelfverzekerd gevoel bevallen?
In deze cursussen antwoorden op al jouw vragen.

Je baby leren kennen? Weer fit worden na je bevalling? Ontdek onze cursussen.