Forse stijging ongelukken in en rond huis bij baby’s en peuters

Ouders zijn zich te weinig bewust van de gevaren die thuis op de loer liggen blijkt uit de nieuwste cijfers van veiligheidNL (eerder consument en veiligheid).

Elk jaar komen 23.000 baby’s, dreumesen en peuters op de eerste hulp met verwondingen die ze in of rond huis hebben opgelopen. Bij 3700 van hen is de verwonding zo ernstig dat ze in het ziekenhuis moeten worden opgenomen. 18 kinderen, in de leeftijd van 0 tot 4 jaar overlijden ten gevolge van deze verwondingen.

Het aantal ongevallen met ernstige verwondingen is tussen 2006 en 2012 met 48 procent gestegen zo meldt VeiligheidNL. De toename is volgens VeiligheidNL vooral terug te voeren op gebrek aan kennis bij jonge ouders. Bij de meeste ziekenhuisopnames gaat het om kinderen van 0 tot 1 jaar.

Ouders zijn zich vaak niet bewust van alle gevaren en zijn onzeker. Een val van de commode of vallen van de trap is sneller gebeurt dan ouders inschatten.

Op deze site lees je alles over veiligheidsmaatregelen voor je baby en in je huis. Lees dit nog eens rustig door zodat je de juiste maatregelen kunt treffen en hiermee het risico op een ongeval zo klein mogelijk maakt.

Minimaal 3 tekens

Jouw Tools Wijzers en Gidsen