Gebruik regenhoes op kinderwagen

Gebruik regenhoes op kinderwagen

Om de jongste kinderen te beschermen tegen uitlaatgassen bevelen onderzoekers van de Universiteit van Surrey het ouders aan om de buggy af te sluiten met een regenhoes.

In een grote stad lopen zij twee keer zoveel gevaar als volwassenen. Een regenhoes biedt bescherming tegen deze grote concentraties vervuiling. Dat meldt Vakblad Vroeg.

De Britse wetenschappers liepen diverse routes die ouders met hun kind maken (bijvoorbeeld naar school) en testten daarbij de luchtkwaliteit in de buggy. Kinderen worden vooral aan zeer hoge concentraties uitlaatgassen blootgesteld tijdens de ochtendspits, en rond kruispunten en bushaltes.

“Jonge kinderen zijn veel vatbaarder voor die vervuiling dan volwassenen”, zegt één van de onderzoekers. Hij adviseert ouders om de buggy af te sluiten met een regenhoes om zo te voorkomen dat de vervuiling binnenkomt. “Ouders zouden de regenhoezen zoveel mogelijk moeten gebruiken.”

bron: nationale zorggids

Noot van de redactie: Vorig jaar waarschuwden we voor het risico op oververhitting als je de kinderwagen afdekt met een doek bij zonnig weer. Gezien bovenstaand advies is dat risico zeker aanwezig als je de kinderwagen afdekt met een regenhoes bij zonnig weer. Zorg er dan ook altijd voor dat je een parasol gebruikt om oververhitting te voorkomen bij zon als je een regenhoes gebruikt!

Wil je zwanger worden of ben je zwanger?
Met deze cursussen werk je aan een gezonde leefstijl.

Met een zelfverzekerd gevoel bevallen?
In deze cursussen antwoorden op al jouw vragen.

Je baby leren kennen? Weer fit worden na je bevalling? Ontdek onze cursussen.