Kinderartsen bezorgd om voedingstoestand kinderen

Kinderartsen in Nederland maken zich zorgen over de voedingstoestand van Nederlandse kinderen. Dit staat in de nieuwe Voeding Nu die deze week is uitgekomen.

‘Als beroepsgroep moeten wij, samen met andere belanghebbenden, onze stem hierover laten horen’, zegt Koen Joosten, kinderarts van het ErasmusMC-Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam en voorzitter van de Commissie voeding van de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde.

In Nederland haalt een groot deel van de kinderen niet de aanbevolen hoeveelheid groenten terwijl het belang van een adequate inname duidelijk zou moeten zijn. ‘Als het niet lukt kinderen een gevarieerde maaltijd met voldoende groenten te laten eten, zo stelt Joosten, ‘dan kun je je afvragen of het sowieso lukt om een tot een gevarieerd voedingspatroon te komen.’

Hoe er meer aandacht gevestigd kan worden op de voedingstoestand van kinderen weet Joosten nog niet. Volgens hem kunnen kinderartsen een grote invloed hebben omdat de artsen per jaar honderdduizenden zieke kinderen zien. Kinderartsen zouden hun autoriteit ook moeten laten gelden bij preventie van gezondheidsproblemen bij kinderen, vindt Joosten.

Bron; voedingNU (vakblad over voeding)

Minimaal 3 tekens

Jouw Tools Wijzers en Gidsen