Ongezonde voeding geeft junk food verslaafde baby’s

Ongezonde voeding geeft junk food verslaafde baby’s

Alweer een studie die aanwijzing geeft dat het voedingspatroon van zwangere vrouwen gevolgen heeft voor de gezondheid van hun kinderen voor de rest van hun leven.

De University of Adelaide, Australia heeft onderzoek gedaan onder zwangere ratten naar de effecten van het eten van junk food op hun jongen in de zwangerschap.

Uit dit onderzoek blijkt dat de jongen, wiens moeders in de zwangerschap veel vette voeding aten, geboren werden met een verslaving aan junk food.

Het onderzoek wijst uit dat er in de hersenen van de jongen wijzigingen plaatsvinden waardoor deze jongen veel later een verzadigingssignaal van de hersenen krijgen bij het eten van vetrijke of suikerrijke voeding.
Met andere woorden, de jongen moeten meer eten om zich goed te voelen, met als gevolg een verhoogd risico op teveel eten en dus overgewicht.

Hoewel dit onderzoek is gedaan op ratten, en dus niet zomaar is te vertalen naar de effecten bij mensen, zegt het wel iets. Het bewijst immers dat voeding dusdanige wijzigingen (die blijvend zijn) in de hersenen kan veroorzaken dat het jong daar zijn leven lang last van zal hebben.

Bron; Sciencedaily

Wil je zwanger worden of ben je zwanger?
Met deze cursussen werk je aan een gezonde leefstijl.

Met een zelfverzekerd gevoel bevallen?
In deze cursussen antwoorden op al jouw vragen.

Je baby leren kennen? Weer fit worden na je bevalling? Ontdek onze cursussen.