Overeten wordt je als baby aangeleerd

Overeten wordt je als baby aangeleerd

Door je baby te stimuleren zijn flesje leeg te drinken ontwikkel je een ongezond eetpatroon bij je kind, met een verhoogd risico op overgewicht als gevolg,  dit zeggen professoren Ben Gibbs and Renate Forste van de Brigham Young University.


Onderzoekers analyseerden de gegevens van meer dan 8.000 families en vonden dat overgewicht op de leeftijd van 24 maanden terug te voeren is naar hoe het kind werd gevoed als baby. Als je als peuter overgewicht hebt is de kans groot dat je ook als volwassene overgewicht hebt laat onderzoek zien. Het is dus erg belangrijk de oorzaak van overgewicht bij peuters te achterhalen.

 

Uit het Brigham onderzoek kwam naar voren dat baby's die vooral flesvoeding kregen een 2,5 keer zo hoge kans hebben op overgewicht als peuter dan baby's die borstvoeding kregen.
Dit komt niet alleen door de borstvoeding zelf, maar ook door het eetpatroon dat baby's aangeleerd krijgen door hun ouders bij flesvoeding.
Een baby aan de borst geeft zelf aan wanneer hij vol is en stopt met drinken, maar een baby die de fles krijgt wordt door zijn ouders gestimuleerd om zijn fles leeg te drinken. Als de baby de fles wegduwt omdat hij vol is, zullen ouders proberen hem toch de fles leeg te laten drinken. Hierdoor leert het kind niet naar zijn lichaam te luisteren en een patroon van overeten wordt zo geboren volgens de onderzoekers.

 

Daarnaast blijken het meegeven van een fles in bed het risico op overgewicht als peuter met 36% te verhogen. Een fles mee naar bed leert het kind bovendien dat hij moet eten voor het slapen gaan, ook dit is een ongezond eetpatroon.

Verder vonden de onderzoekers dat baby's die vóórdat zij 4 maanden oud zijn al vaste voeding krijgen 40% hoger risico hebben op overgewicht als peuter!!!

 

Bron; sciencedaily

 

Wil je zwanger worden of ben je zwanger?
Met deze cursussen werk je aan een gezonde leefstijl.

Met een zelfverzekerd gevoel bevallen?
In deze cursussen antwoorden op al jouw vragen.

Je baby leren kennen? Weer fit worden na je bevalling? Ontdek onze cursussen.