Overgewicht begint in de zwangerschap

Overgewicht begint in de zwangerschap

Het universiteitsziekenhuis van Berlijn heeft onderzoek gedaan naar data uit 66 eerdere onderzoeken naar overgewicht. Het onderzoek betrof 640.000 volwassenen tot in de leeftijd van 75 jaar.
Uit het onderzoek komt naar voren dat kinderen geboren met een gewicht van meer dan 4000 gram, een twee keer zo hoog risico hebben op overgewicht dan kinderen geboren met een normaal gewicht.

Deze studie toont weer eens aan hoe belangrijk de leefstijl van de aanstaande moeder is.
Overgewicht van de moeder, teveel of ongezond eten of te weinig beweging gedurende de zwangerschap veroorzaken een verstoring in het metabolisme wat kan resulteren in een hoog geboortegewicht.

Meer dan de helft van de bevolking in ontwikkelde landen heeft overgewicht. Een belangrijke oorzaak kan dus zijn dat in de zwangerschap er al een verstoring optreedt in het metabolisme (verbranding van voedingsstoffen) bij de baby wat in het latere leven overgewicht als gevolg heeft.

Op deze site vind je richtlijnen hoeveel je zou mogen aankomen. Dit is afhankelijk van je gewicht vóór de zwangerschap. Voor iedere BMI is er een advies hoeveel je zou mogen aankomen.

Wil je zwanger worden of ben je zwanger?
Met deze cursussen werk je aan een gezonde leefstijl.

Met een zelfverzekerd gevoel bevallen?
In deze cursussen antwoorden op al jouw vragen.

Je baby leren kennen? Weer fit worden na je bevalling? Ontdek onze cursussen.