Sommige vitamine D druppels mogelijk schadelijk voor baby’s

Sommige vitamine D druppels mogelijk schadelijk voor baby’s

Afgelopen week waarschuwden kinderartsen dat aan sommige vitamine D druppels een mogelijk schadelijke stof is toegevoegd.

Het gaat om de stof propylgallaat, wat je ook als E310 op de verpakking tegen kunt komen. Propylgallaat is een anti-oxidant die aan de druppels wordt toegevoegd om bederf tegen te gaan. Officieel mag deze stof NIET aan producten voor kinderen tot 1 jaar worden toegevoegd.

Of en zo ja hoe schadelijk propylgallaat is, is onbekend. Je kunt en mag natuurlijk geen onderzoek doen door baby’s bloot te stellen aan een stof die mogelijk schadelijk is, vandaar dat we niet zeker weten of en zo ja hoe schadelijk propylgallaat is.

RTL Nieuws deed onderzoek naar de verpakkingen van vitamine D voor baby’s en kwam erachter dat er  in vitamine D Aquosum en vitamine D Aquosum suikervrij van het merk Davitamon, propylgallaat (E310) zit. In de andere variantie van vitamine D druppels van zowel Davitamon als andere merken werd GEEN propylgallaat (E310) aangetroffen.

Let zelf ook goed op als je vitamine D voor je baby gaat kopen, lees het etiket, kom je propylgallaat of E310 tegen, kies dan voor een andere variant of ander merk.

Wil je zwanger worden of ben je zwanger?
Met deze cursussen werk je aan een gezonde leefstijl.

Met een zelfverzekerd gevoel bevallen?
In deze cursussen antwoorden op al jouw vragen.

Je baby leren kennen? Weer fit worden na je bevalling? Ontdek onze cursussen.