Suiker voor snellere bevalling?

Suiker voor snellere bevalling?

Volgens onderzoekers van  de Université de Sherbrooke in Sherbrooke, Quebec, Canada, zou toevoeging van glucose (suiker) voor een snellere bevalling zorgen.

De onderzoekers gaven 100 vrouwen die ingeleid werden voor de bevalling van hun eerste kind, glucose in het vochtinfuus. 100 andere vrouwen kregen alleen een vochtinfuus.

De vrouwen die glucose in hun infuus kregen bevielen gemiddeld 76 minuten eerder dan de vrouwen die geen glucose kregen.

Een lange bevalling kan schadelijk zijn voor moeder en kind. Tot nu toe is er geen medicatie wat de bevalling sneller laat verlopen. Zou het nu echt zo simpel zijn dat toediening van suiker ervoor zorgt dat je sneller bevalt?

Het hierboven vermelde onderzoek is te klein van opzet om hier conclusies aan te verbinden.

Maar op zich is het niet zo’n gekke gedachte, je lichaam moet gigantisch veel werk verzetten tijdens een bevalling en heeft dus energie nodig om dit werk goed te kunnen doen. Veel vrouwen eten niet of heel weinig tijdens de bevalling waardoor het heel goed mogelijk is dat het lijf niet voldoende energie meer heeft om de zware taak die bevallen heet, goed te verrichten.

In ons artikel ‘eten en drinken tijdens de bevalling’ geven we altijd al het advies om regelmatig iets te eten of drinken waar koolhydraten in zit. Glucose is een snel koolhydraat wat voor directe energie zorg.

Hoewel meer onderzoek nodig is om te bepalen of het echt zinvol is om glucose toe te voegen aan het infuus van vrouwen die ingeleid worden, is het voor jezelf zeker de moeite waard om te proberen om regelmatig iets kleins te eten wat koolhydraatrijk is tijdens je bevalling, bijvoorbeeld een Dextro energie snoepje.

bron; Sciencedaily

Wil je zwanger worden of ben je zwanger?
Met deze cursussen werk je aan een gezonde leefstijl.

Met een zelfverzekerd gevoel bevallen?
In deze cursussen antwoorden op al jouw vragen.

Je baby leren kennen? Weer fit worden na je bevalling? Ontdek onze cursussen.