Online zwangerschapscursussen

Zwangerschap is ontegenzeggelijk een bijzondere periode die je hooguit een paar keer in je leven meemaakt.

Er komt in je zwangerschap veel op je af, je wordt ingewijd in een wereld die tot nu toe onbekend voor je was. Er worden vragen aan je gesteld waarvan je niet wist dat het mogelijkheden waren en je moet keuzes maken over dingen waarvan je niet wist dat het bestond :).

Daar kun je waarschijnlijk wel wat hulp bij gebruiken.

Om jou hierbij te helpen hebben wij diverse online zwangerschapscursussen ontwikkeld. Cursussen die jou inwijden in de zwangere wereld, die je helpen keuzes te maken die bij jou/jullie passen en die ervoor zorgen dat jij vol vertrouwen en als de sterke vrouw die je bent je ‘mannetje’ kunt staan tijdens je zwangerschap, bevalling en de eerste periode met je baby.


In ons dagelijks leven zijn de meeste van ons zelfbewuste vrouwen, we weten wat we willen en komen op voor onze rechten. Maar op het moment dat het over zwangerschap en vooral over de bevalling neigen we ernaar om de zeggenschap uit handen te geven. De dokter/verloskundige zal wel weten wat het beste is, toch….

Wij willen je leren om de sterke vrouw te blijven die je bent, je bewust maken van de keuzes en rechten die je hebt, want wat de dokter/verloskundige het beste vindt is niet altijd wat het beste bij jou past of waar jij in gelooft.

En hoewel een bevalling niet te plannen is, zorgt een goede voorbereiding ervoor dat jij een bevalling krijgt waar je met een goed gevoel op terug kunt kijken.

Dat is wat wij iedere zwangere en haar partner gunnen!

Gezond zwanger zijn of worden!

Word jij ook zo gek van alles wat je niet mag in de zwangerschap? Vind jij het lastig om gezond te eten? In deze video cursus leer jij hoe je makkelijk gezond en lekker eet. Wij gaan voorbij aan alle hypes en geven je eerlijke en wetenschappelijk onderbouwde informatie in deze online cursus. Leuk, leerzaam en zó belangrijk nu je zwanger bent of zwanger wilt worden. Diëtiste Anouk Bolhaar deelt al haar kennis met jou en gaat vooral in op wat wél mag!

Fit & in balans bevallen.

Een bewuste en krachtige voorbereiding op je bevalling op basis van yoga, mindfulness & bekkentherapie, gegeven door fysiotherapeute Jacqueline Luchtmeijer. Een heel praktische cursus met duidelijke uitleg over wat er in je lichaam gebeurt tijdens zwangerschap en bevalling, gecombineerd met fijne oefeningen en tips voor lichaam en geest. Je leert te ontspannen als het kan en te focussen als het moet. Na deze cursus ben jij niet alleen top voorbereid op je bevalling, maar heb je ook de nodige tools in huis om goed te zorgen voor je bekken en bekkenbodem èn fit en in balans je zwangerschap te beleven.

Goed voorbereid bevallen

Als je graag goed voorbereidt bent en houdt van praktische kennis en veel tips dan is deze online zwangerschapscursus iets voor jou! Gegeven door verloskundige Wietske van Luipen. Geen standaard cursus maar bijzonder door de uitgebreide uitleg over zwangerschap, bevalling en de kraamtijd. Hoe verloopt een bevalling precies? Wat gebeurt er in mijn lijf? Wat kan ik doen om met de pijn om te gaan? Hoe krijg ik vertrouwen en behoud ik regie tijdens mijn bevalling? Hoe word ik een sterk team samen met mijn partner? En door alle lessen heen de focus: hoe bouw je al in de zwangerschap een band op met je baby (hechting), met mooie animaties en oefeningen. Deze moderne, frisse cursus vertelt je dit en nog veel meer op een eerlijke manier zodat jullie super voorbereid en vol vertrouwen aan de bevalling kunnen beginnen.

HypnoBirthing

Een voorbereiding op de bevalling op basis van HypnoBirhting is gebaseerd op ontspanning, visualisatie en zelfhypnose. Met Hypnobirthing leer je welke invloed jouw gedachten hebben op je beleving en hoe jouw gedachten een positieve, maar ook negatieve invloed kunnen hebben op je bevalling. Een positieve mindset helpt écht om je bevalling soepeler te laten verlopen. Deze cursus is gericht op beide toekomstige ouders, jullie leren ademhalingstechnieken en alles over het geboorteproces, zodat vertrouwen het wint van angst. Ook als het niet gaat zoals je had verwacht. De cursus wordt gegeven door verloskundige Imke van Soest.

Leer je baby kennen

Hoewel een baby zich alleen kan uiten door te huilen (en iets later ook door te lachen) probeert hij je toch al best veel te vertellen. Wil jij de taal van je baby leren kennen? Voorbereid zijn op komst van je kindje? Leren hoe je goed reageert op zijn behoeftes? Volg dan deze online cursus gegeven door babyverpleegkundige Esther van Bloemen-Bartels. Zij leert je de signalen van je baby te herkennen maar ook dat jij niet je hele leven hoeft aan te passen aan je baby. Samen groeien en elkaar leren kennen. Vol vertrouwen aan het ouderschap beginnen, dat is wat je vooral leert in deze online cursus.

Minimaal 3 tekens

Jouw Tools Wijzers en Gidsen